Τόσα χρόνια καριέρα στο σεξ, προβοκάτορα, αλλά δεν ξέρεις τα πάντα για το σεξ. Ή πιθανότατα κάποιες γνωστές πληροφορίες για το σεξ τις θεωρείς είτε «υπερβολές» είτε «μύθους». Σου έχουμε νέα: δεν είναι. 

Ναι, το σεξ δεν πρέπει να το αμελούμε. Ούτε πρέπει να το θεωρούμε «επικίνδυνο», ούτε να μας προκαλεί ενοχές. Διάολε, ποιος μας γέμισε τα μυαλά με όλες αυτές τις μπούρδες; Πέραν της οικειότητας και του δεσίματος με τον σύντροφό μας, πέραν του ότι αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους τρόπους να ανταλλάσσουμε ενέργεια με έναν άνθρωπο, δυναμώνει το ανοσοποιητικό, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου το προστάτη, μειώνει τον πόνο, βελτιώνει τον ύπνο (δεν είναι τυχαίο ότι κοιμάσαι σαν πουλάκι μετά από έναν οργασμό), μειώνει το στρες. Αλλά αυτά είναι γνωστά.

via GIPHY

Εμείς παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει πέντε πράγματα που δεν είναι και τόσο γνωστά. Ίσως τα ακούσεις για πρώτη φορά ή ίσως τα έχεις ακούσει, αλλά δεν τα έχεις θεωρήσει αληθή. Οι New York Times δεν μας ικετεύουν χωρίς λόγο να κάνουμε σεξ όσο περισσότερο μπορούμε. Δεν τα πολυλογούμε άλλο. Στη συνέχεια θα διαβάσεις πέντε πράγματα που δεν ήξερες για το σεξ μέχρι πριν ένα λεπτό.

1.

Το σεξ λειτουργεί ως παυσίπονο. Ναι, μειώνει τον πόνο, αλλά είναι ιδανικό για τους πονοκεφάλους. Μια κλασική δικαιολογία μόλις πήγε περίπατο. 

2.

Στον ανδρικό οργασμό, σε κάθε εκσπερμάτιση, απελευθερώνονται περίπου 250 εκατομμύρια σπερματοζωάρια. 

3.

Οι φερομόνες (γνωστές και ως «ορμόνες της ερωτικής έλξης») δεν αυξάνουν απλώς την ερωτική επιθυμία των γυναικών, αλλά κάνουν τους άνδρες να φαίνονται περισσότερο ελκυστικοί. Αυτό εξηγεί πολλά πιστεύουμε. 

4.

Σύμφωνα με έρευνες, ο μέσος άνδρας βιώνει 11 στύσεις την ημέρα. 

5.

Το σεξ κάνει καλό στον ύπνο και την ποιότητά του και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Διάολε, κάνε το για την υγεία σου. Επίσης, σε περιόδους έντονου άγχους ή πριν από κάτι που σου προκαλεί σεξ, ξέρεις: κάνε σεξ. Βοηθάει.