Πόσες φορές σε μάζεψαν οι φίλοι σου από μια παρασπονδία; Πόσες χιλιάδες φορές ήταν εκείνοι που σε απέτρεψαν από το να κάνεις μια χοντρή παπαριά; Πόσες φορές τους βοήθησες και σε βοήθησαν; Και κυρίως… Πόσες φορές κάνατε μαζί την απόλυτη βλακεία, έχοντας παράλληλα και την απόλυτη επίγνωση του τι κάνετε; Ε ναι, λοιπόν, η αντρική φιλία είναι ό,τι ιερότερο υπάρχει σε αυτόν εδώ τον μάταιο κόσμο.

Η “Ζωή Εν Κροτάφω” γνωρίζει αυτήν τη βεβαιότητα πολύ καλά και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ασχολείται με την καταγραφή και καταμέτρηση των πραγματικών σου φίλων. Κατανοούμε ότι δε γίνεται να περιγράψουμε στο 100% τη δική σου παρέα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις πολλά κοινά στοιχεία. Μαζέψαμε τους πιο συνηθισμένους και σου τους παρουσιάζουμε με κάθε επισημότητα, περιμένοντας και τις δικές σου προτάσεις.

Ο πέφτουλας είναι ο τύπος που αντιλαμβάνεται τον κόσμο ως αρένα. Μια αρένα στην οποία αυτός είναι το λιοντάρι και κάθε θηλυκή ύπαρξη απλώς ένα ακόμα θήραμα. Την πέφτει σε ό,τι κινείται, μπορεί εύκολα να σε παρατήσει γιατί «αφού ψήθηκε ρε φίλε». Τον συγχωρείς γιατί σε έχει καβατζώσει πολλές φορές. Δουλεύει ως PR σε μαγαζιά της παραλιακής.

Ανήκει στο 0,0005% των ανθρώπων που δουλεύεις μαζί και μπορείς να πιεις ένα ποτό μαζί του χωρίς να κάνεις ούτε μισή αναφορά σε κάτι που να σχετίζεται με τη δουλειά σας. Ένα ποτό, τρόπος του λέγειν, καθώς σε μηνιαία βάση αφήνετε το ¼ του μισθού στο μπαράκι της περιοχής όπου εργάζεστε. Δουλεύει (πλάκα μας κάνεις μωρέ;) δίπλα σου.

Ο τύπος που αργεί συνέχεια. Φυσικά ο χαρακτηρισμός «Εγγλέζος» είναι άκρως ειρωνικός. Ο Εγγλέζος αργεί πάντα, παντού και συνήθως χωρίς λόγο, ενώ ποτέ δε νιώθει άσχημα γι’ αυτό. Στα 20 χρόνια που τον ξέρεις άργησες μία φορά σε ραντεβού και ακόμα στο χτυπάει. Αν δεν ήταν φίλος σου θα τον είχες δολοφονήσει. Δουλεύει ως Μόλις απολύθηκε γιατί αργούσε συνέχεια.

Οι κολλητοί του Τσουκαλά θα μπορούσαν να στον περιγράψουν καλύτερα. Βασικά, είναι αυτός που του μιλάς για το μνημόνιο και στο γυρνάει στο οπαδικό με την ίδια μαεστρία που ντριπλάρει ο Τσόρι. Φήμες λένε ότι δεν έχετε συναντηθεί ποτέ Κυριακή, εκτός από εκείνη που είχε πάρει αναβολή το πρωτάθλημα. Δουλεύει σε εταιρεία. Του προέδρου.

Είναι αυτός ο τύπος που κάνεις παρέα μαζί του απλά και μόνο επειδή τον γνώρισες στο σχολείο. Δεν είναι από τους πιο κολλητούς αλλά τον διακατέχει μια τιμιότητα καθώς γνωρίζει το ρόλο του που είναι συμπληρωματικός. Αν τον γνώριζες στα 28 σου πιθανόν να μην τον έκανες παρέα όμως η παιδική σας ηλικία σας έχει στιγματίσει και δε μπορείτε να κάνετε αλλιώς. Δουλεύει ως ζαμπονοκόπτης σε γνωστό σούπερ μάρκετ.

Αυτή η κατηγορία φίλων μπορεί από μόνη της να ξαναφέρει στο προσκήνιο τη θανατική ποινή ως μέσο αντιμετώπισης του εγκλήματος. Γιατί το να χαμουρεύεται κανείς ασύστολα σε δημόσιο χώρο λες και δεν έχει ξαναγγίξει γυναικείο δέρμα στο παρελθόν, είναι έγκλημα. Εκτός κι αν δεν έχει κλείσει τα 16, οπότε δικαιολογείται. Δουλεύει σε παιδότοπο. Ως κλόουν.

Ο τύπος αυτός μόλις παντρεύτηκε και είναι μέσα στα μέλια. Παράλληλα με τα μέλια, έρχονται και τα πρώτα απαγορευτικά. Δε μπορεί να έρθει για 5Χ5 κάθε Παρασκευή, δε θα δείτε όλους τους αγώνες του Champions League μαζί και τα στριπτιζάδικα θα ελαττωθούν αισθητά. Αποδέξου το. Θα συμβεί και σε σένα. Δουλεύει 4ωρο στα Jumbo και τα σαββατοκύριακα σερβιτόρος σε catering (πήρε δάνειο για να παντρευτεί).