Με τις ατάκες τους γελάσαμε. Τις είπαμε στις παρέες μας, τις βάλαμε ακόμα και μες στο λεξιλόγιό μας. Σιγά σιγά ωστόσο, και χωρίς να προλάβουμε να το πάρουμε πρέφα τους εκλέξαμε. Και κάπως έτσι σταματήσαμε να σπάμε πλάκα μαζί τους, αφού στα χέρια τους (ακολουθεί κλισέ ατάκα, αλλά ισχύει) κρατάνε το μέλλον μας.

Κάποιοι πέτυχαν, άλλοι συνέχισαν να έχουν χαβαλέ, ενώ κάποιοι άλλοι (βασικά ένας είναι και έχει για επίθετο όνομα νησιού που παράγει πασίγνωστη τσίχλα) έγιναν “τρομακτικοί” και με τα φώτα που τους δώσαμε κάνουν ό,τι τους κάνει κέφι .

Πάμε να δούμε λοιπόν αυτούς τους 6 τύπους που στην αρχή τους παίρναμε στην πλάκα (και δε μιλάμε για τ’ Αναφιώτικα) και σήμερα είναι “σχεδόν” πρωθυπουργοί;

Στέφανος Χίος

Έλα, έλα, παραδέξου το. Έχεις γελάσει κι εσύ με τις εκπομπές του Χίου. Με τα μπινελίκια που έριχνε on air (και εκτός air), αλλά κυρίως με την ιδιαίτερη προφορά του (μπορεί να γελάς με το νι και το λι, αλλά εγώ γελάω πολύ όπως έλεγε και μια ψυχή!). Ωστόσο, όταν αυτός ο τύπος πήρε την προβολή που ήθελε, έγινε επικίνδυνος. Και το γέλιο μας άρχισε να κόβεται μέρα με τη μέρα. Σήμερα, η εφημερίδα του, το υπέροχο “Μακελειό”, βρίσκεται μες στο top 5 σε πωλήσεις, ενώ το ομώνυμο site του “ΜΑΚΕΛΕΙΟ.ΓΡ ΔΙΑΔΩΣΤΕ!11!1!!” βρίσκεται μες στο top 10. Κι αν δεν ξενέρωσες ακόμα, θέλω να σου εκμυστηρευτώ ότι ο Χίος ετοιμάζεται να κατέβει δήμαρχος Σπάρτης και παίζει και να βγει. Δεν μας κόπηκε μόνο το γέλιο, αλλά ο βήχας και η ψυχή.


Βασίλης Λεβέντης

Καρκίνους μοίραζε; Βέβαια! Καντήλια έριχνε; Δέκα δέκα! Τα βιντεάκια του απ’ το κλείσιμο του καναλιού 67 είναι μέχρι και σήμερα βάιραλ; Εννοείται ρε ΑΡΚΟΥΔΕΗΔΕΣ! Ήταν 50-50 ραπ και γκραφίτι; Ναι ήταν… και υπάρχουν και αποδείξεις γι’ αυτό! Στη Βουλή μπήκε; Ωραίος, άνετος και στυλάτος. Ο κύριος Βασίλης φίλη Προβοκατόρισσα και φίλε Προβοκάτορα, είναι το πιο τρανό παράδειγμα του τύπου που στην αρχή τον πήραμε στην πλάκα, έπειτα τον ψηφίσαμε στην πλάκα και τώρα στα σοβαρά ψηφίζει τα νομοσχεδιάκια του και τα ρέστα. 


Άδωνις Γεωργιάδης

“Τα λιγουρεύεστε;”, “Τα λιμπίζεστε;”, είναι κάποιες απ’ τις μπόλικες ατάκες που ξεστόμισε ο Άδωνις στις εκπομπές του (που μεταξύ μας τώρα, χωρίς Ράδιο Αρβύλα και Λαζόπουλο ζήτημα αν θα τις βλέπαμε ποτέ…) και κάπως έτσι τον βάλαμε μες στην καθημερινότητά μας. Όσο εμείς παραγγέλναμε ο Άδωνις έβαζε για βουλευτής ΚΑΙ ΕΒΓΑΙΝΕ, ενώ όσο εμείς τα λιγουρευόμασταν ο Άδωνις ήταν ήδη υπουργός! 


Απόστολος Γκλέτσος

Τα ζεϊμπέκικά του και οι βουτιές του στα παγωμένα νερά κάθε 6 του Γενάρη είναι ένας πολύ καλός λόγος για να σου φύγουν φρονιμήτες και τρία σφραγίσματα απ’ τα γέλια, γι’ αυτό τον γουστάρουμε κι εμείς και γι’ αυτό και παλιότερα τον είχαμε βαφτίσει δήμαρχο “της καρδιάς μας“. Δεν είναι ότι δεν τον αγαπάμε και τώρα που μιλάμε, απλά θέλαμε να σου θυμήσουμε ότι σήμερα τ’ αμόρε της Ερατούς έχει δικό του κόμμα και “σβερκώνει” όλους τους αλλόθρησκους και όσους δεν ασπάζονται τους νόμους του. Προχωράμε. 


Αχιλλέας Μπέος

Απ’ ό,τι μας έχουν πει οι πηγές μας, ο Αχιλλέας έχει κάνει (και κάνει) πραγματάκια στο Βόλο. Όπως και ο Απόστολος στη Στυλίδα! Ο Μπέος, που λες, έγινε γνωστός σ’ όλη την Ελλάδα μέσα απ’ τις συνομιλίες του στο «Κοριόπολις» (δεν πιστεύουμε τίποτα όμως!) και μετά από μερικούς μήνες και για έναν περίεργο λόγο ο ιερός αυτός τόπος που έβγαλε Πέτρο Κωστόπουλο και Μάριο Μπρέσκα εξέλεξε για δήμαρχο τον Μπέο τον Αχιλλέα με κάνα εβδομηντάρι τοις εκατό.


Ηλίας Ψινάκης

Και μιας και πήραμε σβάρνα τους δημάρχους, δεν γινόταν να μην βάλουμε στη λίστα μας και τον Ηλία. Ψοφάγαμε με τις θανατηφόρες ατάκες που εξαπέλυε όταν έβλεπε μικρόφωνο και κάμερες, και μια μέρα ανοίγουμε την τηλεόραση και τσοοοοουπ: Ηλίας Ψινάκης: Δήμαρχος Μαραθώνα.

*Παλαμάκια και…