Ήταν το 1913, όταν δύο Βρετανοί, ο Lionel Martin και ο Robert Bamford, οι οποίοι πουλούσαν αυτοκίνητα για λογαριασμό της Singer, αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δικιά τους αυτοκινητοβιομηχανία.

Το εγχείρημά τους μόνο εύκολο δεν ήταν, αλλά το πάθος τους και η αγάπη τους για τα τετράτροχα ήταν τα κατάλληλα εφόδια για να μπουν στο παιχνίδι. Και τότε ήταν η χρονιά που γεννήθηκε η Aston Martin.

Τα πρώτα της χρόνια μόνο εύκολα δεν ήταν, αλλά με πείσμα και υπομονή, η Βρετανική εταιρία άρχισε σταδιακά να δείχνει τις δυνατότητές της. Ο συνδυασμός της ταχύτητας, της πολυτέλειας, αλλά και μοναδικό σχεδιασμό, τα μοντέλα της άρχισαν να γράφουν ιστορία.

Και το 1964 θα ήταν η χρονιά που η Aston Martin θα πέρναγε στη σφαίρα του μυθικού. Ήταν τότε που σχεδιάστηκε η DB5, το αυτοκίνητο του James Bond στη ταινία «Goldfinger» και έκανε την Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία γνωστή και αγαπητή σε όλο τον κόσμο.

Και σήμερα, η Aston Martin γιορτάζει 100 χρόνια ζωής. 100 χρόνια με επιτυχίες, δυσκολίες, αλλά πάνω από όλα εντυπωσιακά μοντέλα. Δες τα 10 που έγραψαν τη δική τους ιστορία.