Τυπικά, η εκλογική μάχη των αμερικανικών εκλογών έληξε, με νικητή τον Τζο Μπάιντεν. Τυπικά, τις ΗΠΑ περιμένει μια περίοδος εσωτερικής αστάθειας, με τον τον Ντόναλντ Τραμπ, να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπάιντεν προχώρησε στην πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, κήρυξε την νίκη του στις εκλογές, δεσμευόμενος να «είναι ένας πρόεδρος που θα επιδιώκει να ενώνει και όχι να διχάζει», και κάλεσε τους Αμερικανούς να μην αντιμετωπίζουν πλέον τους «αντιπάλους τους ως εχθρούς». Απευθυνόμενος σε ένα χαρούμενο πλήθος, στην πατρίδα του το Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ υποσχέθηκε πως ήρθε η στιγμή η Αμερική να ενωθεί και πάλι, ενώ αποτέλεσε και τον πρώτο πρόεδρο που αναφέρθηκε σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην πρώτη του ομιλία. Ξεκινώντας να ευχαριστεί τον “πιο ευρύτερο και πιο ποικιλόμορφο διαφορετικό συνασπισμό στην ιστορία”, ανέφερε: 

“Είμαι περήφανος για την καμπάνια που δημιουργήσαμε και εκτελέσαμε. Είμαι περήφανος για τον συνασπισμό που έχουμε δημιουργήσει, τον ευρύτερο και πιο διαφορετικό συνασπισμό στην ιστορία»

«Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικάνοι, ανεξάρτητοι. Προοδευτικοί, μετριοπαθείς, συντηρητικοί. Νέοι, ηλικιωμένοι. Αστικές και αγροτικές τάξεις. Γκέι, straight, τρανς. Λευκοί. Λατίνοι. Ασιάτες. Ιθαγενείς Αμερικανοί.”

Δες ολόκληρη την ομιλία εδώ: