Ο Φρέντι Μέρκιουρι έζησε μια από εκείνες τις ζωές που μπορείς να αφηγηθείς χωρίς να έχεις διαβάσει τα κομμάτια της μαζεμένα. Ο περσικής καταγωγής Φαρόκ Μπουλσάρα ξεκίνησε τη μουσική του πορεία στην εφηβεία, εσώκλειστος στο κολέγιο της Βομβάης, όπου οι φίλοι του τού έδωσαν το ψευδώνυμο Φρέντι. Το ξέρεις αυτό.

Οι Hectics ήταν η πρώτη του μπάντα. Μετά δημιουργήθηκαν οι Queen. Οι Queen που τον έφεραν στην κορυφή της μουσικής με κομμάτια όπως το “Somebody To Love” και το “We Are The Champions. Οι Queen με τους οποίους κατέκτησε την κορυφή των καταλόγων στη Μεγάλη Βρετανία, με το Bohemian Rhapsody, και δεν την άφησε για 9 εβδομάδες τουλάχιστον. Το Bohemian Rhapsody που μέχρι και άμουσους μπορεί να κάνει να χαθούν για μερικά λεπτά. Κι αυτό το ξέρεις.

Στα μέσα των 80s ξεκινάει τη σόλο καριέρα του, αρχικά ως Λάρ Λιούρεξ, τραγουδώντας το I Can Hear Music των Beach Boys. Έπειτα κυκλοφορεί το πρώτο του σόλο άλμπουμ. Το 1990 ηχογραφεί το Innuendo με τους Queen. Ακόμα μια φορά. Αυτή είναι και η τελευταία φορά που μπαίνει σε στούντιο ηχογράφησης. Ένα χρόνο μετά μαθαίνει πως πάσχει από AIDS. Μέσα σε δύο μέρες χάνει τη μάχη με το τέρας της εποχής. στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Κι αυτό το ξέρεις.

Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως τον ανέφερε ο Kurt Cobain στο τελευταίο του σημείωμα, πριν αφαιρέσει τη ζωή του.

Αυτό που μπορεί να μην ξέρεις είναι πως όταν τον ρώτησαν για τους στίχους του Bohemian Rhapsody απάντησε πως «είναι απλά ανοησίες που κάνουν ομοιοκαταληξία». Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι πως το σπίτι του ήταν γεμάτο από έργα τέχνης. Και αυτά τα έργα τέχνης ενέπνευσαν τη μουσική του. Ένας κύκλος. Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως έχει δουλέψει στο αεροδρόμιο του Χίθροου, μεταφέροντας τις αποσκευές των ταξιδιωτών. Πως αγαπούσε σαν τρελός τις γάτες και πως έχει γράψει και κομμάτι για την αγαπημένη του. Ναι, το Delilah. Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως εκτός stage, στην πραγματική του ζωή ήταν εξαιρετικά ντροπαλός. Πως ο Roger Taylor έχει δηλώσει πως «κανείς δεν ήξερε τον Freddie στην πραγματική ζωή». Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως τον ανέφερε ο Kurt Cobain στο τελευταίο του σημείωμα, πριν αφαιρέσει τη ζωή του, γράφοντας πως τον θαύμαζε και πως ζήλευε την ικανότητά του να κάνει συναυλίες και να αγκαλιάζει με τόση ευκολία την αγάπη του κοινού του.

Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως δημιούργησε μόνος του το crest logo των Queen. Και πως αυτό πρακτικά περιλαμβάνει τα ζώδια όλων των μελών των Queen: δυο λιοντάρια, ένα καβούρι (Καρκίνος) και δυο νεράιδες (Παρθένος, το ζώδιο του Mercury. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι πως  έγραψε το «Crazy Little Thing Called Love” στο μπάνιο. Πως έφερε ακόμα και το πιάνο του στο μπάνιο για να μπορέσει να συνθέσει. Όλα αυτά σε ένα ξενοδοχείο.

Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως όταν η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε συνεχώς, αποφάσισε πως ήθελε να πεθάνει το συντομότερο. Πως αρνιόταν να πάρει τα φάρμακά του και περιορίστηκε αποκλειστικά στα παυσίπονα. Η είδηση για την ασθένεια έγινε γνωστή μια μέρα πριν πεθάνει, αλλά η μπάντα το ήξερε καιρό πριν. Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε μια γυναίκα, τη Mary Austin, με την οποία ήταν σε σχέση στα 70s.

Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος λουλουδιών που πλέον έχει το όνομά του. Πως πριν πεθάνει είχε προλάβει να κάνει μια πρόβλεψη πολύ ακριβή: «Δε θα γίνω ροκ σταρ. Θα γίνω θρύλος». Το ότι έπεσε μέσα το ξέρουμε όλοι.