Τον Απρίλιο του 1973, μετά την εμφάνισή του στην Ιαπωνία, στα πλαίσια του Ziggy Stardust tour, ο David Bowie επέστρεψε στην Ευρώπη δια ξηράς. Δεν ξέρουμε αν ο Bowie είχε ανάγκη από λίγη περιπέτεια ή αν απλώς ήθελε να δει στα αλήθεια τη Ρωσία, αλλά επέλεξε τον Υπερσιβηρικό ως μεταφορικό μέσο. Μαζί του είχε τον παιδικό του φίλο και backup τραγουδιστή, Geoff MacCormack. 

Το τι έμεινε από το ταξίδι αυτό, το έγραψε ο ίδιος ο Bowie, σαν πραγματικός φιλόσοφος, στο περιοδικό Mirabelle

«Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ τέτοιες εκτάσεις παρθένας, φυσικής χώρας, χωρίς να τη δω με τα ίδια μου τα μάτια. Ήταν σαν μια ματιά σε μια άλλη εποχή, σε έναν άλλο κόσμο και μου έκανε πολύ έντονη εντύπωση. Ήταν περίεργο να κάθεσαι σε ένα τρένο, το οποίο είναι προϊόν της τεχνολογίας – εφεύρεση της ανθρωπότητας, και να ταξιδεύεις σε μια γη τόσο ανέγγιχτη και παρθένα από τον άνθρωπο και τις εφευρέσεις του».

Bowie και MacCormack έμειναν τρεις μέρες στη Μόσχα, παρακολούθησαν τη May Day parade, μπήκαν στο GUM και επισκέφτηκαν το Κρεμλίνο. Ο MacCormack θα έγραφε στο βιβλίο του, Station to Station: Travels with Bowie 1973-1976, λίγο αργότερα πως o Bowie:

«Ήταν το πιο άγριο θέαμα στην πόλη. Φαινομενικά για να αποσπάσει λίγο την προσοχή από τα φλογερά μαλλιά του, φόρεσε ένα εκθαμβωτικό κίτρινο σακάκι με φερμουάρ, ένα φωτεινό κίτρινο μαντήλι, πορτοκαλί παντελόνι και παπούτσια με τακούνια τριών ιντσών».

Το δεύτερο ταξίδι του Bowie στη Ρωσία έγινε τον Απρίλιο του 1976 όταν τον κάλεσε ο Iggy Pop σε ένα ταξίδι με τον φωτογράφο Andrew Kent και τον Pat Gibbons.