“Ξέρω ότι έχετε καλές προθέσεις, αλλά σας παρακαλώ να μην σχολιάζετε το σώμα μου. Καλό ή κακό, θέλω να σας ενημερώσω ευγενικά ότι δεν είναι χρήσιμο και δεν αισθάνομαι καλά. Πολύς σεβασμός”. Αυτά έγραψε ο ηθοποιός σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στο Instagram και χειροκροτήσαμε δυνατά.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

Αν σχολιάζεις την απώλεια κιλών κάποιου που μπορεί α) όντως να έκανε γυμναστική και διατροφή, νομίζεις ότι τον επαινείς. Ή μπορεί να επαινείτε κάποιον με διατροφική διαταραχή, ή κάποιον που θρηνεί (από ένα χωρισμό μέχρι έναν θάνατο) ή –άβολο- κάποιον που είναι άρρωστος (ψυχικά ή σωματικά ή και τα δύο). Η κουλτούρα της διατροφής γοητεύεται από την απώλεια βάρους και φέρει  τη φοβία του λίπους, είναι διαδεδομένη σε όλη την κοινωνία μας και ενώ οι περισσότεροι θεωρούμε αυτά τα κομπλιμέντα είναι αβλαβή, δεν είναι και τόσο.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την καλύτερη ιδέα για το σώμα τους. Κάποιοι αηδιάζουν βλέποντας την εικόνα τους στον καθρέπτη. Οι άνθρωποι καταλήγουν να προβάλλουν τα συναισθήματά τους στο σώμα τους και στο φαγητό. Ένας τεράστιος φόβος που κουβαλάμε πολλοί είναι ο εξής: αν αλλάξει το σώμα μας, αν πάρουμε βάρος, δεν θα είμαστε τόσο ποθητοί και ελκυστικοί. Κι είναι ένας φόβος που προέρχεται και τροφοδοτείται από τους ανθρώπους που επαινούν την απώλεια βάρους.