Τον τελευταίο μήνα, ο Ιαπωνοαμερικανός σκηνοθέτης έχει δημοσίευσει φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram καταγράφοντας τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Ουκρανούς. Ο Φουκουνάγκα, ο οποίος βρίσκεται στην Ουκρανία από τις 19 Μαρτίου, είπε στους Los Angeles Times σε ένα email από το Χάρκοβο: «Έχω τραβήξει φωτογραφίες, αλλά είμαι εδώ ως ανθρωπιστής και όχι για να γυρίσω ένα ντοκιμαντέρ».

Στις 24 Μαρτίου αναρτήσε την πρώτη του φωτογραφία από την Ουκρανία που έδειχνε τρεις γυναίκες να κάθονται δίπλα-δίπλα σε ένα καταφύγιο στο Lviv και έδωσαν μια γεύση από τα δεινά τους. «Η Βαλεντίνα ήρθε στη δυτική Ουκρανία για να γιορτάσει την 35η επέτειο του γάμου της. Τα παιδιά της έκαναν δώρο σε εκείνη και τον σύζυγό της ένα ταξίδι στα Καρπάθια Όρη, τα οποία ονειρευόταν από καιρό να επισκεφτεί. Πέρασαν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο εκεί και επέστρεφαν στο σιδηροδρομικό σταθμό όταν τους είπαν ότι είχε ξεσπάσει πόλεμος. Τώρα τα παιδιά και τα εγγόνια της έχουν φύγει από την Ουκρανία, αλλά οι άνδρες της οικογένειας δεν μπορούν να φύγουν», έγραφε η λεζάντα του σκηνοθέτη του No Time To Die.

 

Στις αναρτήσεις του Κάρι Φουκουνάγκα  βλέπουμε και τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας από τον διάσημο Ισπανό σεφ José Andrés και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του World Central Kitchen σε όλη την Ουκρανία. Ο Andrés τιμήθηκε με το Το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Επιστημών το 2015 από τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την παροχή γευμάτων σε εμπόλεμες ζώνες και κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

 

https://www.instagram.com/p/Cb56v3mqNtC/?utm_source=ig_embed&ig_rid=2d3b1a49-2a03-4f0c-9bb5-7ad0eafd365f

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έσωσε επίσης ένα κουτάβι από τα ερείπια, έγραψε στο Twitter ο ιδρυτής του World Central Kitchen, ο σεφ José Andrés στις 15 Απριλίου. Ο Κάρι Φουκουνάγκα  έσωσε ένα κουτάβι κοντά στο Χάρκοβο.