Όσοι πήγαμε χθες στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων δεν προλάβαμε να ακούσουμε τον Πεχλιβάνη, να τραγουδήσουμε την Ανδρομέδα και τον Διάφανο. Σε μια sold out συναυλία που φίλοι μας παρακαλούσαν για ένα εισιτήριο ώστε  το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη, δυστυχώς ο καιρός δεν μας επέτρεψε να περάσουμε τρεις ώρες με τα χέρια στον αέρα.

Εξαιτίας της βροχής ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκε να διακόψει τη συναυλία του. Και σήμερα, έδειξε το ήθος του και τη στάση ζωής του που λέει πολλά. Με ανακοίνωσή του ζητάει από όσους πλήρωσαν εισιτήριο και δεν έμειναν ευχαριστημένοι να στείλουν ένα email για να πάρουν πίσω το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Χαρακτηριστικά έγραψε: “ Η ανακοίνωση αυτή απευθύνεται σε όσες και όσους παραβρέθηκαν χθες την Τετάρτη 21/9 στη συναυλία μας στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα. Δυο ώρες μετά την έναρξη, άρχισε να βρέχει με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να συνεχίσουμε. Οι υπεύθυνοι τεχνικοί και εγκαταστάτες του ήχου, μας ενημέρωσαν ότι δε γίνεται να ξαναπροσπαθήσουμε – όταν η βροχή σταμάτησε για κάποια ώρα – γιατί τα μηχανήματα είχαν βραχεί και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για ηλεκτροπληξία. Η ενημέρωση στον κόσμο που δεν έφυγε έγινε, μα – εξαιτίας των τεχνικών δυσκολιών που υπήρχαν – δεν έφτασε μάλλον σε όλους τους παρευρισκόμενους μιας και – αναγκαστικά – χρησιμοποιήθηκαν βοηθητικά ηχεία που δεν μπορούσαν να καλύψουν όλο το χώρο. Πάντως δεν υπήρχε δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Η δίωρη διάρκεια δεν κάλυψε φυσικά όλο το πρόγραμμα που είχαμε ετοιμάσει με αγάπη. Η βροχή μας τα έκανε μούσκεμα. *

Αν και τυπικά οι δυο ώρες είναι αρκετές, η σχέση που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας, μέσα στο χρόνο, δεν είναι καθόλου τυπική. Εφ’ όσον, λοιπόν, κάποιοι νιώθουν αδικημένοι, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν για να μας ακούσουν (μπορείτε να στείλετε email με τον αριθμό παραγγελίας σας στο novelvox@novelvox.com.gr μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου).

Εύχομαι υγεία και καλύτερες μέρες.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

* Έχει ξανασυμβεί αυτό φέτος το καλοκαίρι, έτσι που σκέφτομαι να ονομάσω -εκ των υστέρων- το σχήμα ως «Ο Θανάσης και οι βρεγμένες γάτες»”.

Εμείς έχουμε μάθει να χορεύουμε στην βροχή με τα τραγούδια του Θανάση και όχι να λιγοψυχάμε στην πρώτη μπόρα.