Ο Έλον Μασκ δημοσίευσε και στη συνέχεια διέγραψε μια σειρά από tweets που εξέφραζαν την υποστήριξη του στον Ye, παλαιότερα γνωστό ως Kanye West, και στην αγορά της ακροδεξιάς εφαρμογής κοινωνικών μέσων, Parler. Τα αντισημιτικά σχόλια του ράπερ τον έχουν αποκλείσει από το Twitter και το Instagram. Αλλά το Parler είναι ένας ασφαλής χώρος όπου θα μπορεί να λέει ακριβώς αυτό που του αρέσει.

Στην άκρη του ξίφους κάθε φιγούρας, αναφέρονται τα ονόματα κάθε μιας από τις αντίστοιχες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από το Parler μέχρι το Truth Social και τη μυστηριώδη πλατφόρμα “X” του Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος που δεν έχουμε ακόμη καταλάβει τι θα κάνει με το Twitter,  άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε είτε να μετατρέψει το Twitter σε X είτε να ξεκινήσει μια εντελώς νέα πλατφόρμα. Εάν ο Μασκ ολοκληρώσει την αγορά του στο Twitter αργότερα αυτόν τον μήνα  και οι τρεις δισεκατομμυριούχοι θα έχουν τους δικούς τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/scrowder/status/1582089351944495104?ref_src=twsrc%5Etfw

Το tweet ήρθε μόνο λίγες ώρες αφότου ο Μασκ διέγραψε μια προηγούμενη ανάρτηση που φαινόταν να υποστηρίζει την αγορά του Parler και μάλιστα πιθανώς να υπαινίσσεται μελλοντική συνεργασία μεταξύ Parler και Twitter.Ο δισεκατομμυριούχος συχνά αναφέρεται  στο Twitter ως μια “πλατεία της πόλης” και έχει  δηλώσει ότι είναι κατά της λογοκρισίας και της πολιτικής ορθότητας. Είπε επίσης ότι σχεδιάζει να επαναφέρει αρκετούς λογαριασμούς που η εταιρεία είχε προηγουμένως απαγορεύσει, συμπεριλαμβανομένου του Τραμπ.Όπως το Truth Social, το Parler είναι μικρότερο από το Twitter και εξυπηρετεί μια συντηρητική βάση χρηστών. Οι πλούσιοι συντηρητικοί έχουν εμμονή με τη δημιουργία ασφαλών χώρων όπου δεν μπορεί κανείς ποτέ να τους επικρίνει ή να τους αντικρούσει. όπου κανείς δεν νοιάζεται για τα γεγονότα και όλοι νοιάζονται για τα συναισθήματά τους.

https://twitter.com/RealCandaceO?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε το Truth Social στις αρχές του τρέχοντος έτους, μετά την αποβολή του από το Twitter. Ο Έλον Μασκ είπε ότι αγόραζε το Twitter και μετά είπε ότι δεν αγόραζε το Twitter και τώρα φαίνεται να αγοράζει ξανά το Twitter. Ο Peter Thiel που υποστηρίζει τον Τραμπ έχει βάλει χρήματα στο Rumble , μια πιο δεξιά έκδοση του YouTube. Το σκεπτικό πίσω από τις επενδύσεις του Μασκ, του Γουέστ και του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ξεκάθαρο: Και οι τρεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την διαδικτυακή τους προσωπικότητα για να ενισχύσουν τη θέση τους ως διασημότητες.  Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε ως γεγονός είναι η άνοδος της ακροδεξιάς. Παγκοσμίως.

https://twitter.com/kanyewest?ref_src=twsrc%5Etfw