Η πιο αιχμηρή σάτιρα στην ελληνική τηλεόραση του είναι η στήλη “Ρόμπες” της εκπομπής Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν. Όλοι παρακολουθήσαμε τον Γιώργο Λιάγκα να κάνει θρασυδείλη κωλοτούμπα σχετικά με την κατοχή και διακίνηση παιδική πορνογραφίας και της κατοχής της δικογραφίας για την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού. Και η Τζένη Μελιτά με τον Φώτη Σεργουλόπουλο είπαν αυτό που όλοι οι νοήμονες θεατές σκεφτήκαμε. Σήμερα στην στήλη Ρόμπες ο Φώτης Σεργουλόπουλος εμφανίστηκε στην οθόνη έχοντας μπροστά του ένα κουτί με πάτο. Και διημείφθη ο εξής διάλογος:

https://www.youtube.com/watch?v=g8u2lw6djOk

Φ.Σ. Σκέφτηκα να κάνω ταχυδακτυλουργικά τώρα που έχει πολλά παιδικά πάρτι. Έχω αυτό το κουτί που έχει αυτόν τον πάτο κι έχει κι ένα δεύτερο πάτο. Οπότε στα πάρτι θα διασκεδάζω μικρούς και μεγάλους βγάζοντας από αυτό το κουτί ό,τι θέλω. Θα τους παρουσιάζω ό,τι θέλω, αποκαλύψεις, σκάνδαλα, βίντεο, πολλά…

Τ.Μ. Δικογραφίες;

Φ.Σ. Κυρίως δικογραφίες. Να τους τραβήξω, να τους μαγέψω και να τους πω: Εδώ είμαι εγώ αυτός που θα σας δείξει τα καλύτερα.

Τ.Μ. Όχι. Όχι. Εγώ θα το κλείσω αυτό το κουτί.

Φ.Σ. Γιατί;

Τ.Μ. Γιατί αφορά στα παιδιά.

Φ.Σ. Καλά. Πέταξέ το τότε. Στα σκουπίδια. Και τον πάτο μαζί. Έχω πολύ καλύτερα να δείξω.

 Που πήγε το μυαλό μας; Στην πιο αισχρή δήλωση που ακούσαμε σε ζωντανή εκπομπή: “Βλέπω φωτογραφία και φαίνεται ο βιασμός με το ανήλικο” μας πληροφόρησε ο παρουσιαστής χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο προβληματικός είναι ο δημόσιος λόγος του. Υπάρχει κάτι που λέγεται αδίκημα για παραβίαση δικαστικού απορρήτου. Πχ. η δικογραφία από την κατάθεση της 12χρονης δεν είναι υλικό για δημόσια ανάγνωση σε τηλεοπτικές εκπομπές που διεξάγουν τηλεδίκες για να κάνουν τηλεθέαση.Το γεγονός ότι υλικό που περιλαμβάνεται διακινείται από κινητό σε κινητό, εγείρει ερωτήματα για την διαρροή του, και το κατά πόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ή δικηγόροι που συνδέονται με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μοιράζονται χωρίς ενδοιασμό βιντεοληπτικό υλικό από την κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού με δημοσιογράφους.

https://twitter.com/janesirris/status/1583426084086763520?ref_src=twsrc%5Etfw