Ήταν το 1997. Τότε, την περίοδο της tech, dance, electro, house επανάστασης στον κόσμο της μουσικής. Τότε ήταν που έκαναν και την παρθενική τους δισκογραφική εμφάνιση οι Daft Punk, μέσα από το άλμπουμ «Homework». Ένα πολύ καλό δίσκο, που τους έκανε γνωστούς σε όλο τον πλανήτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους μετέτρεψε και σε super stars.

Βλέπεις (και) οι Daft Punk ακολούθησαν την ίδια πορεία με τα υπόλοιπα electro-house συγκροτήματα. Δηλαδή πούλησαν άλμπουμ, θεωρήθηκαν πάρα πολλοί καλοί από τους οπαδούς τους, σχετικά καλοί έως «δεν τους ακούω» από τον υπόλοιπο κόσμο.

Και τα επόμενα δύο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν («Discovery», 2001 και «Human After All», 2005) δεν είχαν κάποια διαφορετική τύχη. Ωστόσο, μετά από 8 χρόνια απουσίας φαίνεται ότι κάτι άλλαξε. Όχι, δεν έγινε fan της house όλος ο πλανήτης, απλά οι Daft Punk αποφάσισαν να γίνουν πιο εμπορικοί. Και τα κατάφεραν με μοναδικό τρόπο.

 

Το φετινό «Random Access Memories» εκτόξευσε την καριέρα τους. Το «Get Lucky» έγινε smash hit από τον mainstream κοινό, κατέκτησε charts και dancefloors και το δίδυμο από τη Γαλλία μετατράπηκε σε super stars της μουσικής.

Σε τέτοιο βαθμό που όλοι θέλουν να συνεργαστούν (ή τουλάχιστον να εμφανιστούν) μαζί τους. Και οι γυναίκες κάνουν ουρά για ρομποτικό… χάδι τους. Για πρώτη φορά στην πορεία τους, οι Daft Punk έχουν γίνει οι αγαπημένοι της αφρόκρεμας του modeling και από τη Gisele μέχρι την Milla Jovovich και την Karlie Kloss έχουν ποζάρει δίπλα τους.

Ναι, είναι ότι πιο hot κυκλοφορεί!