Αν ασχολείσαι λίγο με τη μόδα την ξέρεις. Είναι η γυναίκα που κρύβεται (καλά δεν κρύβεται και τόσο πολύ) πίσω από το fashionism. Και το σίγουρο είναι ότι κάπου την έχεις πετύχει στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η Χρύσα Οικονομοπούλου όποτε έχει χρόνο τριγυρνάει στο κέντρο.

Και από τον περασμένο Νοέμβριο, αυτές της τις βόλτες τις κάνει παρέα με τη κάμερα του κινητού της, φωτογραφίζει τα look που της αρέσουν -των φίλων και γνωστών της για αρχή- και τα παρουσιάζει στο Sartoriagram. Πλέον θεωρείται ο πιο fashion λογαριασμός στο Instagram, με εκατοντάδες followers και like στην κάθε εικόνα.

Για αυτό επικοινωνήσαμε μαζί της, για να μας μιλήσει για το Sartoriagram, τη λογική του και να μας πει μερικά πράγματα, ώστε την επόμενη φορά να ξέρουμε πως θα βγούμε έξω. Μην μας πετύχει πουθενά και δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε.

Το Sartoriagram είναι…

…ο Sartorialist για το Instagram, δηλαδή φωτογραφίες ανθρώπων με τα καθημερινά τους ρούχα, που βγάζω (ή βγάζουν οι ίδιοι) με κινητό. Δεν είναι τόσο γκλάμορους όσο ο Sartorialist φυσικά, γιατί όντως πρόκειται για snapshots καθημερινότητας και στόχος είναι να αποδείξω πως όλοι είμαστε εν δυνάμει φασιονίστας και φωτογραφίσιμοι, ό,τι και να φοράμε. Σαν να λέμε κυματίζω το λάβαρο του εκδημοκρατισμού του street style, χοχο.

 

Αποφάσισα να το ξεκινήσω γιατί…

…τρελαινόμουν για το instagram (είναι το κόλλημά μου), και έβλεπα πως μερικοί φανταστικοί τύποι δεν ανέβαζαν τον εαυτό τους συχνά με τα ρούχα τους, είτε από συστολή είτε επειδή δεν το είχαν σκεφτεί. Οπότε σκέφτηκα να τους αποθεώσω, να αποκαταστήσω την αδικία και να διορθώσω αυτό το κρίμα.

 

Επιλέγω τις εμφανίσεις…

…με το αυστηρά υποκειμενικό κριτήριο να μου αρέσουν, και να είναι σχετικά καλή η φωτογραφία. Γενικά, προτιμώνται ολόσωμες, χωρίς splitscreen ή κολάζ, να φαίνεται και παπούτσι.

 

Το Sartoriagram δείχνει…

…τι φοράνε άνθρωποι που αγαπάνε τη μόδα, και άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτήν!

 

Για το μέλλον του Sartoriagram…

…ξέρω σίγουρα ότι θέλω να μαζέψω ωραίες φωτογραφίες από τους γύρω δρόμους και ότι πρέπει να του φτιάξω ένα blog, ένα tumblr, κάτι, αλλά προλαβαίνω; Δεν προλαβαίνω.

Και επειδή η Χρύσα είναι και καλό παιδί, μας σχολίασε και μερικές από τις φωτογραφίες στο Sartoriagram. Διάβασε για να μάθεις.