Αφού πριν λίγο καιρό είχαμε δει το Μέρος Α’, πάμε τώρα για το sequel. Γιατί τέτοιες μέρες που είναι ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει το τραπέζι με τη μάνα της!

Τα κατάφερε, λοιπόν. Παρά το κατενάτσιο που έπαιζες, το λεωφορείο που πάρκαρες μπροστά στην εστία σου, αυτή έβαλε το γκολ! Η γνωριμία με τους γονείς της είναι το πρώτο βήμα στο βουνό που ονομάζεται «Γολγοθάς». Το ματσάκι ανατρέπεται πολύ δύσκολα, πλέον, και το ξέρεις.

Στις πιο πολλές των περιπτώσεων, γνωρίζεις τη μαμά της, «μητέρα» για εσένα, μιας και η γνωριμία με τον μπαμπάς της, «πατέρας» για σένα, πάντα έπεται, αφού η μητέρα είναι εκείνη που θα πρέπει να σε εγκρίνει αρχικά. Κι επειδή στην πρώτη γνωριμία πρέπει να δείξεις ψήγματα του συζυγικού σου ταλέντου, της ανιδιοτελούς αγάπης προς την κόρη, αλλά και να φανείς αντάξιος των υψηλών προσδοκιών που έχει για την κόρη της, διάβασε 5 tips για να… ρίξεις τη μαμά! «Μητέρα» για σένα…

5. Πρόθυμος

Καλά, δεν χρειάζεται να μαζέψεις τα πιάτα από το τραπέζι, ούτε να προσφερθείς να κάνεις εσύ τους καφέδες. Αλλά και μόνο που προσφέρεσαι να βοηθήσεις σε κάτι, δείχνει αμέσως στην πεθερά σου πως δεν είσαι ο τεμπελχανάς που θα τυρρανάς την κορούλα της στο πήγαινε-έλα. Επίσης, δείχνει και ένα τρυφερό ενδιαφέρον. Είσαι άνδρας και είναι δύο γυναίκες.

 

4. Συμμαχία

Από τη στιγμή που έχεις την ευχέρεια να διαλέγεις τους αντιπάλους, αλλά και τους συμμάχους σου, όλα φωνάζουν πως η γεωπολιτική σου στρατηγική μεταβάλλεται και επαναπροσδιορίζεται, μετά τη γνωριμία με την πεθερά. Φυσικά και τη θέλεις Νο.1 συμμαχό σου, συμπαραστάτη στους παραλογισμούς της γκόμενάς σου και θεματοφύλακα της ακεραιότητας, αλλά και της παλικαριάς σου (τι γράφω Θεέ μου, ξέφυγα!). Έτσι, μην διστάσεις να πάρεις ανοιχτά το μέρος της πεθεράς σε ενδεχόμενη κόντρα με την κόρη. Θα ακούσεις μια ελαφριά κρεβατομουρμούρα, αλλά τι είναι αυτό μπροστά στις προοπτικές που ανοίγονται μετά από τέτοια στρατηγική κίνηση που σου ανοίγει τους ορίζοντες;

 

3. Δώρο

Καλό θα είναι να μην εμφανιστείς σαν τον «τσίπι», φτωχό συγγενή. Καλό θα είναι να κρατάς κάτι για την κυρία του σπιτιού, κάτι που φανερώνει -πρώτα από όλα- πως είσαι gentleman. Μια γυναίκα πάντα θα γοητεύεται από ένα μπουκέτο λουλούδια. Επίσης, πες της κοπελιάς σου να πάρει ένα δώρο καθημερινό, όχι πολύ ακριβό… Δεν προσπαθείς να την εξαγοράσεις. Αλλά από την άλλη, καλό θα είναι να κάνεις ένα δώρο που θα μείνει, όπως ένα φουλάρι ή κάτι τέτοιο. Προς Θεού, μην πας μόνος σου για το δώρο, ανοίξει την τσάντα και δει κανένα στρινγκ!

 

2. Σαλιάρης

Το να φιλάς την κόρη μπροστά στη μάνα της, δεν είναι και η πιο ενδεδειγμένη λύση για να δεί εκείνη πόσο τη γουστάρεις. Τουναντίον. Το να είσαι σοβαρός και μετρημένος δείχνει, αν μη τι άλλο, πως έχεις ένα επίπεδο, μια ανατροφή! Δεν μπορεί να φέρεσαι σαν μαθητής του Γυμνασίου που βλέπει την κοπέλα του για μία ώρα στο παγκάκι και «ό,τι προλάβει». Α, να μην το ξεχάσω… Καλό θα είναι, αραιά και που, όταν κάνεις την κοπελιά ένα κοπλιμέντο, βάζε στο κάδρο και τη «μητέρα» προσθέτοντας τη μαγική έκφραση «αυτό πρέπει να το κληρονόμησε από εσάς»!

 

1. Ο τέλειος γαμπρός

Κάθε μάνα («μητέρα» για σένα) θέλει να ξέρει πως η κόρη της θα έχει εξασφαλισμένη μια καλή ζωή δίπλα στον άνδρα που θα επιλέξει. Ίσως και μια ζωή καλύτερη από τη δική της. Με τη συμπεριφορά σου θα πρέπει να την καθησυχάσεις, να της δείξεις πως δεν θα πρέπει να ανησυχεί και όχι μόνο αυτό… Να τη βάλεις στη διαδικασία να συμβουλεύει την κόρη της «κοιτά να μην το χάσεις». Αυτή θα είναι η μαγκιά σου.