Τον Αύγουστο του 2021, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί την επιστροφή στις αγαπημένες μας συνήθειες και τη χαρά της κινηματογραφικής μαγείας από κοντά! Αυτό το καλοκαίρι, το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει δεκάδες ταινίες και ντοκιμαντέρ γύρω από τη θεματική του φετινού φεστιβάλ Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη (Α.Ι.), διερευνώντας μέσα από την τέχνη του σινεμά τη θέση του ανθρώπου μέσα σε έναν κόσμο τεχνολογίας που δεν σταματά να εξελίσσεται.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα; Από τις πιο εμπορικές blockbuster ταινίες, μέχρι τις πιο κλασικές και διαχρονικές. Από τις πιο περιπετειώδεις και δυστοπικές, μέχρι τις πιο ποιητικές και πολιτικές. Έργα επικά που κόβουν την ανάσα, αλλά και έργα τρυφερά και ανθρώπινα που εξερευνούν το νόημα των σχέσεων και της επικοινωνίας σε μια εποχή που διαρκώς αλλάζει. Από A Space OdysseyInterstellar, Mad MaxFury RoadI, RobotBicentennial Man μέχρι THX 1138, το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τίτλους που έχουμε αγαπήσει, έχουμε δει αρκετές φορές και στο μέλλον θα ξαναδούμε ακόμα τόσες.

Απολαύστε επίσης στο φετινό SNF Nostos την επική Γερμανική εξπρεσιονιστική ταινία του Φριτς Λανγκ Metropolis, με τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής από τους The Anvil Orchestra, ένα σύνολο που ντύνει κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου με πρωτότυπη μουσική σύνθεση που στηρίζεται στα κρουστά. Για την πρεμιέρα του Metropolis για τη Βόρεια Αμερική, το 2010, το Pop Culture World News έγραψε σχετικά με: «Όταν η ταινία τελείωσε και οι μουσικοί υποκλίθηκαν, και οι 1.100 θεατές στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα είχαν σηκωθεί όρθιοι, χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν».

Ελάτε στο SNF Nostos και απολαύστε, από κοντά, ένα σινεμά που εγείρει ερωτήματα και δίνει απαντήσεις για ζητήματα που μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στον Φάρο εδώ.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στα Πανοραμικά Σκαλιά εδώ.


Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτείται η απόκτηση του SNF Nostos ID.
 

INFO

SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
-SNF Nostos Κινηματογραφικές Προβολές Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη
Φάρος & Πανοραμικά Σκαλιά (Όλες τις μέρες)
-Προβολή του Metropolis με μουσική από τους The Anvil Orchestra
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ (Σάββατο 28 Αυγούστου)
25-29.08.2021
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
 
Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται η απόκτηση του SNF Nostos ID.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
 
www.snfnostos.org
Είσοδος ελεύθερη
#snfnostos #apokonta

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί με βάση τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εκείνην την περίοδο σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19.

**Αν και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και προστασία της υγείας των επισκεπτών, καλλιτεχνών και εργαζομένων του SNF Νostos 2021, τηρώντας  όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία όπως αυτά υποδεικνύονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ατομική ευθύνη κάθε συμμετέχοντα ως ικανότερο μέτρο προστασίας έναντι της μόλυνσης από τον COVID-19. Παρακαλούμε σεβαστείτε τις υποδείξεις των υγειονομικών  αρχών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό, φορώντας μάσκα και πλένοντας συχνά τα χέρια σας.