Ο Σεπτέμβριος στο Viasat Nature είναι αφιερωμένος στους Ωκεανούς και σε όσα θαυμαστά συμβαίνουν κάτω από την επιφάνειά τους. Το αφιέρωμα «Η εποχή των ωκεανών» ξεκινά τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Κατά τη διάρκειά του θα παρακολουθήσουμε ξανά αγαπημένες σειρές που μας αποκαλύπτουν τις μυστηριώδεις, άγριες και πολλές φορές επικίνδυνες ιστορίες των ωκεανών. Το αφιέρωμα θα μας παρουσιάσει ολόκληρα βασίλεια πλασμάτων, μορφές ζωής κάθε είδους, πανέμορφες ακτογραμμές, αλλά και σκοτεινά βάθη.

Αφιέρωμα: Η εποχή των ωκεανών

Κάθε Δευτέρα με Παρασκευή από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Καταδυθείτε στις συγκλονιστικές και μυστηριώδεις ιστορίες των ωκεανών της Γης και εξερευνήστε διάφορα είδη ζωής, οργανισμούς, κοινωνίες και βασίλεια των πλασμάτων όλων των μορφών και μεγεθών, από τις γαλάζιες φάλαινες μέχρι το ίδιο το πλαγκτόν. Από τις πανέμορφες ακτογραμμές μέχρι τα εξωτικά νησιά τους, μαθαίνουμε για τους λαούς η ζωή των οποίων επηρεάζεται από τους ωκεανούς κοντά στους οποίους ζουν. Είναι μια ασύλληπτη εξερεύνηση από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, από πόλο σε πόλο, από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική, και από την Ασία μέχρι τη Νότια Αμερική.

Ειρηνικός ωκεανός

Πρεμιέρα καθημερινά Δευτ-Παρ από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Αριθμός επεισοδίων: 4 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: The Pacific

Έτος: 2020

Ο Ειρηνικός, ο μεγαλύτερος ωκεανός μας, περιέχει 60 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια νερό, και εκτείνεται από τις ΗΠΑ στα ανατολικά μέχρι την Αυστραλία στα δυτικά. Καλύπτει τη μισή έκταση του κόσμου μας και σφύζει από ζωή. Επισκεπτόμαστε τις ανοιχτές θάλασσες, την αχανή έκταση του ωκεανού που καλύπτει τον μισό πλανήτη μας με ένα γαλάζιο σεντόνι. Βουτάμε τα δάχτυλά μας στα ρηχά νερά όπου εξερευνούμε τον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο, κατευθυνόμαστε σε γκρεμούς, παραλίες και απόκρημνα ακρωτήρια στις ακτές του Ειρηνικού όπου θα συναντήσουμε αρκούδες, καβούρια και θαλάσσιες αγελάδες, ενώ ολοκληρώνουμε το επικό ταξίδι μας στα σκοτεινά βάθη του όπου συναντούμε τους μεγαλόφθαλμους, μεγαλόστομους και διαφανείς κατοίκους της απύθμενης θάλασσας.

Διάσωση στον άγριο Ειρηνικό

Πρεμιέρα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 14:00

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: Wild Pacific Rescue

Έτος: 2020

Η περιπετειώδης αυτή σειρά που γυρίστηκε στην εντυπωσιακή Ακτή του Ειρηνικού στον Καναδά παρουσιάζει μια ομάδα κτηνιάτρων και τεχνικών που έχουν αφοσιωθεί στη διάσωση και την απελευθέρωση των θαλάσσιων θηλαστικών. Ποιο είναι το σύνθημά τους; «Κάθε ζώο έχει αξία». Υπό την καθοδήγηση ενός αφοσιωμένου και ενθουσιώδους κτηνίατρου, αυτοί οι έμπειροι ειδικοί έχουν επικεντρωθεί σε ένα μόνο πράγμα: να προστατεύουν τις φώκιες, τις χελώνες, τα δελφίνια, τις βίδρες, τους θαλάσσιους λέοντες -αλλά εν γένει και κάθε άλλο ζώο- από πολλούς και διαφορετικούς κινδύνους που απειλούν την ίδια τους τη ζωή. Όλοι εργάζονται ακαταπόνητα για να σώσουν εκατοντάδες τραυματισμένα ζώα κάθε χρόνο, τα περιθάλπουν μέχρι να θεραπευτούν πλήρως και στη συνέχεια τα αφήνουν ελεύθερα. Η διάσωση και η επιστροφή τους στην άγρια φύση – αυτή είναι η αποστολή του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών.