Το Εργαστήριο Σεναρίου και Σκηνοθεσίας Οxbelly κάνει ανοιχτή πρόσκληση (open call) για αιτήσεις από την Ελλάδα.

Η κατάθεση αιτήσεων του πρώτου κύκλου αξιολόγησης θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου του 2021. Οι υποψήφιοι των οποίων τα σενάρια θα περάσουν στον δεύτερο κύκλο αξιολόγησης, θα ενημερωθούν μέσω email τον Ιανουάριο του 2022.

Το 2020 το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με 15 πρότζεκτ και 15 Advisors. 

Oι Advisors που προσέφεραν τον χρόνο τους στο Εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε το 2020 ήταν οι Maren Ade (TONI ERDMANN), Michael Almereyda (TESLA), Paul Thomas Anderson (PHANTOM THREAD), Ritesh Batra (PHOTOGRAPH), Lisa Cholodenko (OLIVE KITTERIDGE), Willem Dafoe (TOMMASO), Mati Diop (ATLANTICS), Naomi Foner (RUNNING ON EMPTY), Ulrich Köhler (IN MY ROOM), Nick Kroll (BIG MOUTH), Jeff Nichols (LOVING), Olivier Père (Executive director, Arte France Cinema & director of film acquisitions, ARTE France), Εύα Στεφανή (MΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ Κ.), Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη (ATTENBERG), Lulu Wang (THE FAREWELL) και Michael Weber (Founder & Director of THE MATCH FACTORY).

Οι χορηγοί του Oxbelly 2020 ήταν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Ωνάση και η Faliro House Productions.   

Λίγα λόγια για το Oxbelly 

Το Οxbelly ιδρύθηκε το 2015 από τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο (Faliro House), με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας που θα υποστηρίζει δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Τo Oxbelly Lab τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (CHEVALIER, TRIGONOMETRY) και προσφέρει σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δουλέψουν στο σενάριο της πρώτης ή δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας τους, καθώς και να σκηνοθετήσουν μια σκηνή του σεναρίου τους, υπό την καθοδήγηση των πιο έμπειρων συναδέλφων τους.

Για την αίτηση συμμετοχής στο Εργαστήριο του 2022, ή για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.