τον Οκτώβριο στο Viasat History κάνουμε μια γοητευτική περιπλάνηση στο δρόμο του μεταξιού.  Η ομότιτλη σειρά ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 20:55. Σε αυτή την εξαιρετική σειρά, ο Δρ. Σαμ Ουίλις ερευνά πώς δημιουργήθηκαν οι περιουσίες της Δύσης από την Ανατολή, αρχής γενομένης με την ιστορία του Κινέζου αυτοκράτορα που στην απόγνωσή του να προστατέψει τα εδάφη του από τους εχθρούς ξεπερνώντας τα σύνορα του κράτους διάβηκε το κατώφλι του αγνώστου για έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες αλλαγής του παιχνιδιού στην ανθρώπινη ιστορία – τα άλογα. Για χάρη αυτών των θρυλικών ζώων, ο αυτοκράτορας ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο του: το μετάξι.

Ο Οκτώβριος είναι επίσης ο «Μήνας των Φόνων». Μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, μαθαίνουμε για τους φόνους που διαπράχθηκαν στο πέρασμα του χρόνου ανά την υφήλιο. Δεν έχει σημασία αν επικρατούσε ευημερία στη συγκεκριμένη περίοδο ή αν ο καιρός ήταν καλός, ποτέ δεν υπήρξε τόπος που να μη φέρει σημάδια φόνων, και εμείς προσπαθούμε να εξιχνιάσουμε μερικούς από τους πλέον αποτρόπαιους, ανατριχιαστικούς και αναμφίβολα φρικτούς φόνους που διαπράχθηκαν ποτέ από τους πιο βάναυσους και ποταπούς ανθρώπους που γνώρισε ο κόσμος.

Αφιέρωμα: Μήνας φόνων

Κάθε Δευτέρα με Παρασκευή από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, 22:00

Ένας μήνας αφιερωμένος στους φόνους που διαπράχθηκαν στο πέρασμα του χρόνου ανά την υφήλιο. Δεν έχει σημασία αν επικρατούσε ευημερία στη συγκεκριμένη περίοδο ή αν ο καιρός ήταν καλός, ποτέ δεν υπήρξε τόπος που να μη φέρει σημάδια φόνων, και εμείς προσπαθούμε να εξιχνιάσουμε μερικούς από τους πλέον αποτρόπαιους, ανατριχιαστικούς και αναμφίβολα φρικτούς φόνους που διαπράχθηκαν ποτέ από τους πιο βάναυσους και ποταπούς ανθρώπους που γνώρισε ο κόσμος.

 Ο δρόμος του μεταξιού

Πρεμιέρα Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 20:55

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: The Silk Road

 Καλύπτοντας 5.000 μίλια, διασχίζοντας δεκατρείς χώρες και διατρέχοντας ένα από τα συγκλονιστικότερα τοπία του πλανήτη, αυτή είναι η εντυπωσιακή ιστορία της διαδρομής που ακολούθησε το προσοδοφόρο εμπόριο και άλλαξε τον πολιτισμό για πάντα. Σε αυτή την εξαιρετική σειρά, ο Δρ Σαμ Ουίλις ερευνά πώς δημιουργήθηκαν οι περιουσίες της Δύσης από την Ανατολή, αρχής γενομένης με την ιστορία του Κινέζου αυτοκράτορα που στην απόγνωσή του να προστατέψει τα εδάφη του από τους εχθρούς ξεπερνώντας τα σύνορα του κράτους διάβηκε το κατώφλι του αγνώστου για έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες αλλαγής του παιχνιδιού στην ανθρώπινη ιστορία – τα άλογα. Για χάρη αυτών των θρυλικών ζώων, ο αυτοκράτορας ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο του: το μετάξι.