Η Ημέρα των Νεκρών ( (ή αλλιώς Día de los Muertos / Day of the Dead) αποτελεί μια από τις σημαντικότερες Μεξικανικές γιορτές, αφού σύμφωνα με την παράδοση αποτελεί την μέρα της επιστροφής των νεκρών στη γη για να γιορτάσουν με τους συγγενείς και τους αγαπημένους τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κρατούν 2 ολόκληρες ημέρες, με τις προετοιμασίες να ξεκινούν από το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου ενώ η γιορτή ολοκληρώνεται στις 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την παράδοση το βράδυ της 31ης  Οκτωβρίου οι ‘πύλες’ ανοίγουν για να έρθουν οι νεκροί. Οι νεκροί ξυπνούν από τον αιώνιο ύπνο και συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις μαζί με τους αγαπημένους τους.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρελάσεις με άρματα, πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές, χορούς, εντυπωσιακά face paintings, εδέσματα και φυσικά έντονα αρώματα τεκίλας.

Η τεκίλα Jose Cuervo, η Νο 1 τεκίλα στον κόσμο, τιμώντας την Μεξικάνικη παράδοση, γιορτάζει και φέτος την Ημέρα των Νεκρών και σας προσκαλεί να πάρετε και εσείς μέρος σε αυτή, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα σας Jose Cuervo cocktails σε 5 ξεχωριστά bar σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα των bars που συμμετέχουν στην «Ημέρα των Νεκρών» :

Barro Negro Athens

Σάββατο 30 Οκτωβρίου –  Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Αθήνα

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Κυριακή 31 Οκτωβρίου, – Ηρώων Πολυτεχνείου 76, Χαϊδάρι

Dos Gardenias

Τρίτη 2 Νοεμβρίου -Ήβης 21 και Ναυάρχου Αποστόλη 17, Αθήνα

Amigos

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου – Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη

 

Amigos

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου – Kύπρου 65, Γλυφάδα