Περισσότεροι από 800 εθελοντές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 6.11.2021 στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, όπου φυτευτήκαν  1.300 δενδρύλλια, στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Εθελοντικής Φύτευσης του περιβαλλοντικού οργανισμού We4all, με την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος.

Η We4all προσκάλεσε όλους τους πολίτες, την ημέρα εκείνη, να φυτέψουν ένα φυτό, ένα λουλούδι, ένα δεντράκι εκεί που ζουν και εργάζονται. Παράλληλα, την ίδια ημέρα υλοποιήθηκε δενδροφύτευση στο Δήμο Γαλατσίου, όπου συμμετείχε η ομάδα της εταιρείας Βίκος, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές, οικογένειες, φίλοι και παρέες.

Η συνεργασία της Βίκος με τη We4all είναι διαρκής. Έχει ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνιο με δενδροφύτευση στην Ανάβυσσο και συνεχίζεται στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Ένα τρίπτυχο που συνθέτουν η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο πολιτισμός και ο εθελοντισμός και αναδεικνύουν την ανάγκη κινητοποίησης, συστράτευσης δυνάμεων και δράσης σε τρεις πολύ σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, οι οποίοι ταυτοχρόνως αποτελούν οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες.

Ο Ηλίας Λυμπέρης, Media Manager της Βίκος Α.Ε, δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή τόσων εθελοντών στη σημερινή δενδροφύτευση, μας γεμίζει χαρά μετατρέποντας τη δράση σε γιορτή αγάπης και φροντίδας για το περιβάλλον. Η θερμή ανταπόκριση δίνει ηχηρό μήνυμα ότι επιχειρείν, κοινωνία και πολιτεία θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος του περιβάλλοντος. Ο πλανήτης είναι το κοινό μας σπίτι και η προστασία και η ευημερία του είναι καθήκον όλων μας. Όλοι εμείς στην εταιρεία Βίκος συνεχίζουμε, με αφοσίωση και συνέπεια, να κάνουμε τη δέσμευσή μας πράξη, σχεδιάζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, συνιδρυτής της We4all, δήλωσε σχετικά: «Δράσεις όπως η σημερινή μας δίνουν δύναμη και ενέργεια να συνεχίσουμε ακούραστα το έργο μας, με συνοδοιπόρους την κοινωνία και την πολιτεία. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους για τη συμμετοχή τους στη δράση, καθώς και τον Δήμο Γαλατσίου και την εταιρεία Βίκος για τη στήριξή τους. Με δράσεις όπως η σημερινή, βλέπουμε το όραμά μας να συνυπάρχει η ανθρωπότητα σαν μια μεγάλη οικογένεια, σε αρμονία με την φύση, να παίρνει σάρκα και οστά και δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο για εμάς για να σχεδιάσουμε με ακόμη περισσότερη πίστη και ενθουσιασμό το έργο μας».

O Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ανταποκριθήκαμε θετικά από την πρώτη στιγμή στην πρόταση της We4all να πραγματοποιηθεί η σημερινή δράση στον Δήμο μας. Η πολιτεία έχει χρέος να στέκεται αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει να προάγει την ποιότητα ζωής μας και να προστατεύσει το περιβάλλον, στο οποίο ζούμε και δρούμε καθημερινά. Στον Δήμο Γαλατσίου στηρίζουμε σθεναρά κάθε τέτοια πρωτοβουλία, πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη των συνεργασιών, και γι’ αυτό συγχαίρουμε θερμά τη We4all για το έργο της και ευχαριστούμε την εταιρεία Βίκος που και με τη δική της στήριξη είμαστε σήμερα όλοι εδώ».