Τη φετινή άνοιξη θα επισκεφτούμε στο Viasat History μια ευρωπαϊκή πόλη με λαμπρό παρελθόν: τη Ρώμη. Ελάτε μαζί μας για να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο και να βρεθούμε στην εποχή του Ιούλιου Καίσαρα, όπου θα εξερευνήσουμε την ασίγαστη δίψα του για εξουσία και θα μελετήσουμε πώς έφερε τον ρωμαϊκό στρατό του στα πρόθυρα της ήττας.

Το αφιέρωμα Ρωμαϊκός Κύκλος κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 6 Μάιου στις 22:00, και κάθε Παρασκευή θα παρακολουθούμε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην «Αιώνια πόλη».

Στις 20 Μαϊου μην χάσετε το «Μπάια – η Ατλαντίδα της Ρώμης». Η Μπάια είναι ο μεγαλύτερος υποθαλάσσιος αρχαιολογικός χώρος στον κόσμο και μια ομάδα τεχνικών και άλλων επιστημόνων εργάζεται με σκοπό να προστατέψει τα βυθισμένα ερείπια, ενώ αρχιτέκτονες και αρχαιολόγοι χαρτογραφούν και ερευνούν την περιοχή που δεν έχει ακόμα αποκαλύψει όλα της τα μυστικά και τα θαύματα που παραμένουν θαμμένα στον βυθό.

Μπάια – η Ατλαντίδα της Ρώμης

Παρασκευή 20 Μαΐου στις 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Baia – The Atlantis of Rome

Έτος: 2021

Η Μπάια – η οποία έχει έκταση τριπλάσια από την Πομπηία, και βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τη Νάπολη στην ηφαιστειογενή περιοχή των Φλεγραίων Πεδίων – είναι ο μεγαλύτερος υποθαλάσσιος αρχαιολογικός χώρος στον κόσμο. Τα βυθισμένα ερείπια της Μπάια προστατεύονται από την κατασκευή ενός αρχαιολογικού πάρκου που αποτελεί προορισμό ενός νέου είδους υποθαλάσσιου τουρισμού, αλλά η μηχανική και βιολογική δράση της θάλασσας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο αυτόν τον τόπο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Μια διεπιστημονική ομάδα τεχνικών και άλλων επιστημόνων εργάζεται με σκοπό να προστατέψει τα βυθισμένα ερείπια, ενώ αρχιτέκτονες και αρχαιολόγοι χαρτογραφούν και ερευνούν την περιοχή που δεν έχει ακόμα αποκαλύψει όλα της τα μυστικά και τα θαύματα που παραμένουν θαμμένα στον βυθό. Μέχρι σήμερα, μόλις το 30% των θησαυρών έχουν έρθει στην επιφάνεια.

Copyright © Windfall

Ο χαμένος κόσμος του Ανγκόρ Γουάτ

Πρεμιέρα Κυριακή 1 Μαΐου από 22:10

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 2 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: The Lost World of Angkor Wat

Έτος: 2021

 Η αρχαία πόλη Ανγκόρ στην Καμπότζη ήταν κάποτε η μεγαλύτερη μητρόπολη στον κόσμο, φιλοξενώντας περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Στο κέντρο της πόλης υπήρχε το συγκρότημα ναών Ανγκόρ Γουάτ, το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο. Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που κατασκεύασαν αυτό το αρχαίο σύμβολο, και μέχρι πού έφτανε η τεράστια αυτοκρατορία τους; Κορυφαίοι αρχαιολόγοι συνδυάζουν την τεχνική της παλμικής σάρωσης με επιτόπιες έρευνες και νέες ανασκαφές προκειμένου να αποκαλύψουν εντυπωσιακά συγκροτήματα ναών, αχανείς πόλεις και πολύπλοκα υδραυλικά μηχανικά σχέδια που παραμένουν θαμμένα στη ζούγκλα.

Copyright © ITV Global

Ο μοιραίος πόλεμος του Καίσαρα

Πρεμιέρα Παρασκευή 6 Μαΐου από 22:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 2 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ πόλεμος/ αρχαιολογία/ βιογραφία

Πρωτότυπος τίτλος: Caesar’s Doomsday War

Έτος: 2021

Η αδιάκοπη αναζήτηση εξουσίας από τον Ιούλιο Καίσαρα τον φέρνει αντιμέτωπο με μια μεγαλειώδη δύναμη, τις εμπειροπόλεμες φυλές της Γαλατίας που κάποτε περιπλανιούνταν στη Γαλλία. Ο Ρωμαίος στρατηγός θέλει να εδραιώσει την εξουσία του στη Ρώμη και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η στρατιωτική νίκη και κατάκτηση είναι ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στην κορυφή. Ξεκινά με στόχο να θέσει ολόκληρη τη Γαλατία υπό την εξουσία του, και αυτό προκαλεί μια σειρά γεγονότων που θα οδηγήσουν τον στρατό του στα πρόθυρα της ήττας. Αιώνες μετά, η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη περιβάλλεται με μυστήριο. Σχεδόν κάθε στοιχείο που αφορά τους περίφημους Γαλατικούς Πολέμους προέρχεται από μια αφήγηση που γράφτηκε από τον ίδιο τον Ρωμαίο στρατηγό. Σήμερα, ιστορικοί και αρχαιολόγοι αναζητούν την αλήθεια για τη βαρβαρική κατάκτηση του Καίσαρα.