Τον Ιούνιο στο Viasat Nature παρακολουθούμε τις τρυφερές ζωές αξιολάτρευτων κουταβιών και κάνουμε ένα μοναδικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να δούμε από κοντά τη ζωή των αρκούδων και όσων ενδιαφέρονται γι’ αυτές.

Δώδεκα κουτάβια κι εμείς | Πρεμιέρα Σάββατο 4 Ιουνίου στις 15:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φύση/ ζώα

Πρωτότυπος τίτλος: 12 Puppies and Us

Έτος: 2020

Η πανδημία του κόβιντ προκάλεσε έκρηξη στη ζήτηση των σκύλων καθώς ο άνθρωπος αναζητά την παρηγοριά και την παρέα ενός κατοικίδιου στο σπίτι, όμως πολλοί ιδιοκτήτες που παίρνουν ένα ζωάκι για πρώτη φορά διαπιστώνουν ότι δεν έχουν τέλος οι δοκιμασίες που συνοδεύουν αυτές τις γλυκές χνουδομπαλίτσες. Η σειρά καταγράφει τις ωραίες αλλά και τις δύσκολες στιγμές που ζουν δώδεκα κουταβάκια και οι οικογένειές τους αυτούς τους πρώτους κρίσιμους μήνες συμβίωσης. Στη διάρκεια της σειράς παρακολουθούμε την εξέλιξη των νέων μελών, πώς μαθαίνουν και προσαρμόζονται στον νέο κόσμο τους, καθώς και τη βαθιά επίδραση που έχουν στη ζωή των ιδιοκτητών τους. Από τα απροσδόκητα συμβάντα με την τουαλέτα μέχρι τις πρώτες βόλτες και τις ξάγρυπνες νύχτες, θα δούμε τη χαρά αλλά και το χάος που συνεπάγεται ένα νέο κουτάβι, ενώ η ειδική στη συμπεριφορά σκύλων Λουίζ Γκλέιζμπρουκ είναι πάντα διαθέσιμη να προσφέρει πολύτιμες συμβουλές στις οικογένειες όταν οι σκυλίσιες δυσκολίες δεν είναι πλέον διαχειρίσιμες.

Αφιέρωμα: Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στα κουτάβια | Ολόκληρο το Σάββατο 4 Ιουνίου και Κυριακή 5 Ιουνίου

Απευθυνόμαστε σε εσάς που λατρεύετε τους σκύλους! Αυτό το σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στους πιο πιστούς μας φίλους, καθώς εξερευνούμε το ταξίδι των κουταβιών ανά την υφήλιο. Πώς τα μεγαλώνουμε, ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν κουτάβια και ιδιοκτήτες, και πώς εκπαιδεύονται τα κουτάβια για να γίνουν σκύλοι-οδηγοί; Σας παρουσιάζουμε τη σειρά “Δώδεκα κουτάβια κι εμείς”, στην οποία θα απαντηθούν όλες αυτές οι ερωτήσεις αυτό το σαββατοκύριακο.

Αφιέρωμα στις αρκούδες | Κάθε βράδυ Δευτ-Παρ από Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 22:00

Αυτόν το μήνα θα σας οδηγήσουμε σε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να δείτε από κοντά τη ζωή των αρκούδων και όσων ενδιαφέρονται γι’ αυτές. Παρακολουθούμε τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια ομάδα διάσωσης στη Βρετανική Κολάμπια στον Καναδά, μελετούμε την επιστροφή των αρκούδων στην Ευρώπη, και ακολουθούμε διάφορες αρκούδες στον Καναδά και την Αλάσκα στη διάρκεια του αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους.

Αντιμέτωπος με αρκούδες γκρίζλι | Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ βιογραφία/ φυσικός κόσμος/ περιβάλλον

Πρωτότυπος τίτλος: Facing Grizzlies

Έτος: 2021

Το χρονικό εξιλέωσης του σκηνοθέτη Φιλ Τίμπανι παρακολουθεί την προσπάθειά του να μεταμορφωθεί από ανηλεής κυνηγός σε ενθουσιώδη προστάτη της αρκούδας γκρίζλι. Έχοντας ζήσει πολύ καιρό κοντά σε αυτές τις αρκούδες, διαπίστωσε τελικά ότι είναι πολύ πιο κοινωνικές και έξυπνες από όσο νομίζουμε. Έκτοτε, έθεσε ως σκοπό της ζωής του να μελετά, να κινηματογραφεί και να βοηθά τον κόσμο να κατανοήσει αυτά τα ανώτερα αρπακτικά και να συμβιώνει μαζί τους. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της πιο συγκινητικής και ολόψυχης κινηματογραφικής παραγωγής που παρουσιάζει τη Σόφι και τα αρκουδάκια της.

Οι άγριες αρκούδες γκρίζλι του Γιούκον | Τρίτη 7 Ιουνίου στις 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Yukon’s Wild Grizzlies

Έτος: 2020

Κατά μήκος του Αρκτικού Κύκλου στο βόρειο Γιούκον του Καναδά, οι αρκούδες γκρίζλι καταφέρνουν να ζούνε σε ένα ανελέητο περιβάλλον προσπαθώντας απεγνωσμένα να πάρουν αρκετό βάρος που θα τις βοηθήσει να επιβιώσουν τον μακρύ και δριμύ χειμώνα στη διάρκεια της χειμερίας νάρκης στις φωλιές τους. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία μιας αρκούδας που έγινε μητέρα για πρώτη φορά και συλλέγει τροφή στην τούνδρα μαζί με τα μικρά της. Απολαμβάνει αυγά σολομού στις αρχές του χειμώνα και τελικά οδηγεί την οικογένειά της στο όρος Μπέαρ Κέιβ, στη σπηλιά που θα γίνει η φωλιά τους… αλλά και σε ένα αβέβαιο μέλλον.

Γεννημένοι στα Βραχώδη Όρη | Πρεμιέρα σε δύο βράδια, από Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 22:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 2 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Born in the Rockies

Έτος: 2021

Τα Βραχώδη Όρη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οροσειρά στη γη – με μήκος 4.800 χιλιόμετρα, περιλαμβάνουν εκατό ξεχωριστές οροσειρές από το νοτιότατο άκρο τους στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ μέχρι το βορειότερο άκρο στην Αρκτική του Καναδά. Λόγω της έκτασής τους, τα Βραχώδη Όρη περιλαμβάνουν μια συγκλονιστική ποικιλία οικοσυστημάτων, από λειμώνες μέχρι και αλπική τούνδρα. Επιπλέον, πολλοί από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Βόρειας Αμερικής πηγάζουν από τα Βραχώδη Όρη, προσφέροντας ζωογόνο νερό σε άνυδρους τόπους και φρέσκο πόσιμο νερό σε εκατομμύρια σπίτια. Ο πληθυσμός που διαρκώς αυξάνεται πιέζει όλο και περισσότερο την άγρια φύση, καθιστώντας τα Βραχώδη Όρη ένα από τα ύστατα καταφύγια για τα περισσότερα από τα εμβληματικά είδη της Βόρειας Αμερικής όπως το μεγαλοκέρατο πρόβατο, τον καναδικό γερανό, τις αρκούδες γκρίζλι και τον αμερικανικό βίσωνα. Στην μεγαλειώδη αυτή σειρά, που ολοκληρώνεται σε δύο επεισόδια, παρακολουθούμε τη ζωή πολλών οικογενειών στα Βραχώδη Όρη καθώς προσπαθούν να φτιάξουν τη φωλιά τους και να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Από τη γέννηση μέχρι την ανεξαρτησία, αποκαλύπτουμε την ιστορία των Βραχωδών Ορέων μέσα από τα μάτια εκείνων που γεννιούνται εκεί.

Η ευφυΐα των ζώων αποκαλύπτεται | Κυριακή 12 Ιουνίου στις 17:45

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Animal Intelligence Revealed

Έτος: 2020

Πεινασμένα μυαλά παρακολουθούν τους ωκεανούς μας, και οι νέες ανακαλύψεις της εποχής μας αναδεικνύουν την εξαιρετική ευφυΐα πολλών θαλάσσιων αρπακτικών. Στην Αργεντινή, οι όρκες επιστρατεύουν πολλές μεθόδους για να κυνηγούν ψάρια και θαλάσσιους λέοντες, όμως μόλις πρόσφατα διαπίστωσαν οι επιστήμονες το μέγεθος της ικανότητας που διαθέτουν να εξειδικεύονται σε διαφορετικές τεχνικές και να εκπαιδεύουν τα μικρά τους. Στην Αλάσκα, μερικές μεγάπτερες φάλαινες συνεργάζονται για να σχηματίσουν ένα φονικό δίχτυ, ενώ κάθε μέλος του κοπαδιού διαδραματίζει διαφορετικό ρόλο. Στη Νότια Αφρική, δελφίνια και σούλες συνεργάζονται για να εκμεταλλευτούν το κυνήγι της σαρδέλας δημιουργώντας μια μοναδική συμμαχία ανάμεσα στην ευφυΐα των πτηνών και τη δύναμη των θηλαστικών. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μυστικά που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα για τα απίστευτα αρπακτικά του ωκεανού, τις διάνοιες της θάλασσας…