Τον Αύγουστο στο Viasat History μαθαίνουμε τη μακραίωνη ιστορία του Νείλου. Από τις 19 Αυγούστου η Μπέτανι Χιουζ ανοίγει πανιά για ένα επικό ταξίδι μέσα από τη σειρά «Νείλος: 5.000 χρόνια ιστορίας» και παρουσιάζει τις σημαντικότερες στιγμές της αρχαίας Αιγύπτου.

Λίγες μέρες μετά, στις 21 Αυγούστου, ανακαλύπτουμε τα μυστήρια της Κιβωτού της Διαθήκης, της ιερής θήκης από χρυσό που κατασκεύασε ο Μωυσής και βασίστηκε σε ακριβείς υπολογισμούς και υλικά που αναγράφονται στη Βίβλο. Είναι πιθανώς το διασημότερο και σημαντικότερο βιβλικό καλλιτέχνημα της ιστορίας. Στη σειρά «Τα μυστικά της χαμένης Κιβωτού» ακολουθούμε ενδείξεις που οδηγούν στα πιο ασυνήθιστα μέρη στους Αγίους Τόπους και τις γύρω χώρες σε μια προσπάθεια να συλλέξουμε στοιχεία που θα μας διαφωτίσουν για το τι ακριβώς ήταν η Κιβωτός και ποια είναι η τελευταία τοποθεσία στην οποία φυλάσσεται.

Νείλος: 5.000 Χρόνια Ιστορίας
Κάθε Παρασκευή από 19 Αυγούστου στις 22:00

Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 4 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: The Nile: 5000 Years of History
Έτος: 2018

Η Μπέτανι Χιουζ ανοίγει πανιά για ένα επικό ταξίδι μέσα από την ιστορία και τις σημαντικότερες στιγμές της αρχαίας Αιγύπτου. Ταξιδεύοντας με το δικό της παραδοσιακό αιγυπτιακό ιστιοφόρο νταχαμπίγια, η Μπέτανι θα καλύψει μια απόσταση περίπου 1.000 μιλίων ξεκινώντας από το Κάιρο και καταλήγοντας στο Φράγμα του Ασουάν στον μεγαλειώδη Νείλο, ενώ θα κάνει στάσεις στις πιο εμβληματικές και εντυπωσιακές τοποθεσίες στη διάρκεια της διαδρομής. Από τα κουτσομπολιά των αρχαίων Αιγυπτίων σχετικά με τη σεξουαλική ζωή των πλούσιων και διάσημων της εποχής μέχρι τη διεισδυτική ματιά της παρουσιάστριας για τη γιαγιά του βασιλιά Τουταγχαμών, αυτό το πολυεπίπεδο οδοιπορικό συνυφαίνει το μυστήριο, την αποκάλυψη, τα εξαιρετικά οπτικά εφέ και τις πολυδιάστατες σύγχρονες ανακαλύψεις δημιουργώντας μια μοναδική, αξέχαστη διαδρομή μέσα από τα καθοριστικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου.

Εξιχνίαση μυστηρίων
Κάθε Πέμπτη από 4 Αυγούστου στις 22:00

Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 9 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ τεχνολογία
Πρωτότυπος τίτλος: Mysteries Decoded
Έτος: 2019

 
Αυτή η σειρά αστυνομικών ντοκιμαντέρ μελετά σε βάθος κάποια από τα σημαντικότερα ανεξιχνίαστα μυστήρια της Αμερικής ερευνώντας στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως και αξιοποιώντας εργαλεία υψηλής τεχνολογίας κατά την επανεξέταση κάθε υπόθεσης. Από την Περιοχή 51 μέχρι τις Δίκες των Μαγισσών του Σάλεμ, κάθε έρευνα πραγματοποιείται με τον συντονισμό της Τζένιφερ Μάρσαλ, επιτυχημένης βετεράνου του Αμερικανικού Ναυτικού, η οποία καθοδηγεί την ερευνητική ομάδα στην εξιχνίαση της υπόθεσης για να λυθούν επιτέλους αυτοί οι μακροχρόνιοι ιστορικοί γρίφοι-φαντάσματα.
 

 
Αφιέρωμα: Μυστικά του Χριστιανισμού
Δευτ-Παρ βράδυ από 8 Αυγούστου στις 20:45

Ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία με τους περισσότερους οπαδούς στον κόσμο. Θεμελιώθηκε στις διδαχές για φιλανθρωπία, ανοχή, συγχώρεση και αγάπη προς τον πλησίον και τον εχθρό. Πώς επηρέασαν οι Χριστιανοί τα τελευταία 2.000 χρόνια τους πολιτισμούς του κόσμου; Αυτή είναι η ιστορία μιας θρησκείας που έμελλε να αλλάξει, να διαμορφώσει και να προσδιορίσει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.
 

 
Τα μυστικά της Χαμένης Κιβωτού
Κάθε Κυριακή από 21 Αυγούστου στις 22:00

Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ θρησκεία
Πρωτότυπος τίτλος: Secrets of the Lost Ark
Έτος: 2021

Η Κιβωτός της Διαθήκης -η ιερή θήκη από χρυσό που κατασκεύασε ο Μωυσής και βασίστηκε σε ακριβείς υπολογισμούς και υλικά που αναγράφονται στη Βίβλο- είναι πιθανώς το διασημότερο και σημαντικότερο βιβλικό καλλιτέχνημα της ιστορίας. Γνωρίζουμε ότι φυλασσόταν στα Άγια των Αγίων στον Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ. Όταν ο ρωμαϊκός στρατός εισέβαλε στην πόλη το 70 μ.Χ. / Κ.Χ, τα υπόλοιπα κειμήλια που διατηρούνταν μαζί της αφαιρέθηκαν και οι Ρωμαίοι τα περιέφεραν στη Ρώμη, ωστόσο καμία αναφορά δεν υπήρξε σχετικά με την Κιβωτό της Διαθήκης… επομένως, τι μπορεί να απέγινε; Στη σειρά ακολουθούμε ενδείξεις που οδηγούν στα πιο ασυνήθιστα μέρη στους Αγίους Τόπους και τις γύρω χώρες σε μια προσπάθεια να συλλέξουμε στοιχεία που θα μας διαφωτίσουν για το τι ακριβώς ήταν η Κιβωτός και ποια είναι η τελευταία τοποθεσία στην οποία φυλάσσεται.