Πριν από περίπου 5.000 χρόνια, μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες αυτοκρατορίες στην ιστορία αναδύθηκε στις ακτές του Νείλου: η Αρχαία Αίγυπτος. Αυτή η καθηλωτική σειρά ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ολόκληρη την ιστορική πορεία της Αρχαίας Αιγύπτου, σε οκτώ επεισόδια με συναρπαστική σκηνοθεσία και οξυδερκή ιστορική ματιά. Το ντοκιμαντέρ «Αρχαία Αίγυπτος – Το χρονικό μιας αυτοκρατορίας» αποκαλύπτει τα μοναδικά επιτεύγματα των Αιγυπτίων στον δημοσιονομικό, πολιτισμικό και κοινωνικό τομέα, με επιστήμονες και ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο να αποκωδικοποιούν τις συναρπαστικές όψεις ενός εκλεπτυσμένου πολιτισμού. Η πρεμιέρα της νέας σειράς του Viasat History θα προβληθεί σε κανάλια της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ.

Ήταν η πρώτη εδαφική επικράτεια στην ιστορία και διήρκησε για πάνω από 3.000 χρόνια – περισσότερα από οποιοδήποτε σύγχρονο κράτος. Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες κρίσεις διαιρούν το βασίλειο, σπέρνοντας το χάος. Σε αυτές τις περιόδους, οι λαοί του Νείλου βιώνουν το μεγαλύτερο αίσθημα φόβου, καθώς γνωρίζουν ότι η ευημερία ανθίζει μόνο σε περιόδους τάξης και σταθερότητας. Οι Αιγύπτιοι αντλούν από την  ποικιλόμορφη κουλτούρα τους μια αίσθηση ταυτότητας και ενότητας.  Κάθε ωριαίο επεισόδιο φωτίζει την ιστορία των πυραμίδων, των φαραώ και των ιερέων, αναδεικνύοντας καθοριστικές μάχες και ατρόμητες γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους. Παρεκκλίνει όμως και από την πεπατημένη, για να εξερευνήσει τις ζωές και τις ανησυχίες των καθημερινών ανθρώπων, του δημόσιου υπαλλήλου, του γιατρού, του αγρότη. Πώς έχτιζαν τις κατοικίες τους, πώς βιοπορίζονταν, σε τι πίστευαν;

Μια διεθνής ομάδα ειδικών ταξινομεί γεγονότα και εξελίξεις της αιγυπτιακής ιστορίας, και καταρρίπτει ποικίλους μύθους, μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς επιστήμονες της αρχαιολογίας, της αιγυπτιολογίας και της  εγκληματολογίας, σε συνδυασμό με συναρπαστικά πλάνα, γυρισμένα στις τοποθεσίες των ναών, των πυραμίδων και των αρχαιολογικών ανασκαφών στον Ποταμό Νείλο και στο Grand Egyptian Museum, το μεγαλύτερο μουσείο αιγυπτιακού πολιτισμού. Μαζί, εξηγούν τους φανταστικούς κόσμους της Αιγύπτου με κατανοητό τρόπο και αποκαλύπτουν τα μυστικά της δημιουργίας της τέλειας μούμιας και της τέλειας πολεοδομίας, φτάνοντας ακόμα και στα πιο πρόσφατα ευρήματα για την αρχιτεκτονική των πυραμίδων. Εντυπωσιακές και λεπτομερείς αναπαραστάσεις, γραφήματα, ένθετες εικονογραφήσεις και τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια εγγυώνται ότι το «Αρχαία Αίγυπτος – Το χρονικό μιας αυτοκρατορίας» θα σας χαρίσει μια καθηλωτική και συναρπαστική εμπειρία προβολής. Η πρεμιέρα θα προβληθεί στο Viasat History, στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ.