Δεν είχε προηγούμενο η προεκλογική εκδήλωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υποψήφιας Βουλευτή στο βόρειο τομέα της Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκης Κεραμέως, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, τόσο από άποψη κοσμοσυρροής – χιλιάδες κόσμου έδωσαν δυναμικό παρών – όσο και αισθητικής και παλμού.

Η Νίκη Κεραμέως ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και διηγήθηκε «ένα ταξίδι, από το παρελθόν στο μέλλον». Θύμισε την κατάσταση της χώρας, όπως την παρέλαβε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη του 2019, και αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να ανασυνταχθούν η οικονομία, η Παιδεία, η υγεία, η εξωτερική πολιτική και όλοι οι τομείς της πολιτικής.

Η Νίκη Κεραμέως απαρίθμησε συνοπτικά τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Παιδεία. Μεταξύ αυτών, τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, η αξιολόγηση, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, οι διαδραστικοί πίνακες και η ρομποτική σε όλα τα σχολεία της χώρας, τα νέα προγράμματα σπουδών. Στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, η άμεση σύνδεση με την κοινωνία και την αγορά εργασίας και η δημιουργία τμημάτων δημοσίων ΙΕΚ σε περιζήτητες ειδικότητες. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το εσωτερικό Erasmus, τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, τα βιομηχανικά διδακτορικά, οι συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Ως προς το μέλλον, ανέπτυξε τους 4 άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, που οικοδομείται στην πολύτιμη εμπειρία των 4 ετών:

1. Υψηλότερες απολαβές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να έχουμε και καλύτερες υπηρεσίες.

2. Καλύτερο δημόσιο, μπόνους αποτελεσματικότητας και υγιή κίνητρα στο δημόσιο, αξιολόγηση παντού.

3. Καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας. Τα δυο πρώτα χρόνια αντιμετωπίσαμε την πανδημία, τώρα αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας με περισσότερα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

4. Πρόσθετες πολιτικές για τους νέους, κυρίως ως προς τη στέγαση. Με έργο άνω των 8 δις ευρώ, θα πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα για την περαιτέρω στήριξη των νέων μας.

«Το παρόν είναι η γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Αυτή η γέφυρα είναι η ερχόμενη Κυριακή. Να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε. Μία κάλπη υπάρχει και αυτή είναι της Κυριακής, 21 Μαΐου», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαρκή στήριξη, στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που την τίμησε το 2015 με μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στους πάνω από 62.500 ψηφοφόρους της του 2019, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους συνεργάτες, στην οικογένειά της.

Το παρών έδωσαν, ανάμεσα σε πολλούς διακεκριμένους καλεσμένους και πολίτες του βορείου τομέα, οι κκ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, οι Γενικοί Γραμματείς Αλέξανδρος Κόπτσης, Οδυσσέας Ζώρας, Γιώργος Βούτσινος, Γιώργος Καλαντζής, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Θανάσης Μπαλέρμπας, Λεωνίδας Χριστόπουλος, Αλεξάνδρα Σδούκου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Νίκη Δανδόλου.