Ειλικρινά, τώρα… Βλέπεις το Walking Dead και μπουκάρει η μάνα σου στο δωμάτιο. Και σε ρωτάει “τι είναι αυτά τα διαβόλια που βλέπεις; Δεν φοβάσαι;”. Πόσο δύσκολο είναι να της δώσεις να καταλάβει ότι ΑΥΤΟ ΠOY ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΠΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ; Ξέρουμε. Πάρα πολύ δύσκολο.

Οπότε είπαμε να το πάμε απ’την αντίθετη μεριά. Να βάλουμε real μάνες να δουν τις σειρές και να μας κάνουν αυτές μία μικρή περιγραφή του τι βλέπουν. Κάτι σαν το IMDB, αλλά γραμμένο απ’ τη μάνα σου.

Δες τι μας απάντησαν:

1. κα Σοφία, 62 χρονών (Breaking Bad)


“Δυο παλιάνθρωποι ναρκομανείς φτιάχνουν κάτι χασίσα και σκοτώνουν  τα παιδιά του κοσμάκη, λες και εμείς τα μεγαλώσαμε με τόσες στερήσεις για να μας τα φάνε οι αληταράδες. Δεν άντεξα να δω πάνω από ένα επεισόδιο, όλο βρίζουν, κάνουν… Και είναι και δάσκαλος ο ένας. Ωραία γράμματα μαθαίνει στα παιδιά. Άη στο διάτανο παλιοτόμαρα”.

2. κα Σωτηρία, 59 χρονών (Walking Dead)


“Κάτι αφορισμένοι που δεν λένε να λιώσουν, σηκώνονται απ’τους τάφους τους και κυνηγάνε τους ζωντανούς. Ένας πατέρας με τον γιο του και την παλιοπουτανάρα τη γυναίκα του, που τα φτιάχνει με τον κουμπάρο, καλά, δεν φαντάζεστε για τι παλιοθήλυκο μιλάμε. Πρόσεχε μη μπλέξεις με καμιά τέτοια, παιδί μου. Τέλος πάντων, αυτοί οι δύο προσπαθούν να σκοτώσουν όλους τους βρυκολάκους. Καλό είναι, αλλά το’κοψα γιατί το’ μαθε ο Παπα-Γιώργης και έχει δυο Κυριακές να με κοινωνήσει”.

3. κα Λεμονιά, 63 χρονών (Mr Robot)


“Ένας νεαρούλης, έτσι, καλό παιδάκι, που ξέρει από κουμπιούτερς, μπαίνει στα ξένα φέησμπουκς και τους πειράζει τα ίντερνετ. Ακούνητο όλη μέρα σε μια καρέκλα μπροστά από μία οθόνη, τούκου τούκου μ’ αυτό το πράμα, του βγήκαν τα μάτια, πώς δεν έχει στραβωθεί ακόμα μ’ αυτόν τον διάολο, δεν ξέρω.

Μετά πάντως δεν πολυκατάλαβα τι γίνεται. Πήγαν να το μπλέξουνε το παιδί σε κάτι επαναστάσεις, κάποιος έκανε τον πατέρα του, μπερδεύτηκα. Ρώτησα τη δασκάλα στις πιλάτες να μου το εξηγήσει, αλλά έχει και αυτή η κακομοίρα τα δικά της. “Με το μιστερόμπο, μου λέει, θα ασχολούμαστε τώρα; Αυτός καλέ είναι χασικλής”.

 

4. κα Ιωάννα, 58χρονών (Sons of Anarchy)


“Μια παρέα από τσαντάκηδες που τρέχουν μ’ αυτά τα παλιομηχανάκια χωρίς κράνη, πωπω παιδάκι μου, πώς τα καβαλάτε αυτά τα διαόλια και πάτε σαν παλαβοί, ούτε προσέχετε, ούτε κοιτάτε καθόλου μπροστά σας, τέλος πάντων, αυτοί που λέτε πουλάνε μαχαίρια, πιστόλια και τέτοια. Αλλά είναι και άλλοι εκεί στην Αμερική που πουλάνε πιστόλια και αρχίζουν και σκοτώνονται αναμεταξύ τους. Ωραίο έργο. Αυτό το παλικαράκι, τον ξανθό, τον θυμάμαι και απ’ το «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται”.

5. κα Ελένη, 61 χρονών (Game of Thrones)


“Πολύ ωραίο έργο, ιστορικό, μ’ αυτό μαθαίνεις και πέντε πράγματα, όχι σαν τις άλλες τις βλακείες που βλέπετε.

Ένας βασιλιάς πεθαίνει παλιά στην Αγγλία και 4-5 οικογένειες αρχίζουν να σφάζονται μεταξύ τους. Πολύ αίμα. Αδέρφια, μανάδες, δεν μένει τίποτα όρθιο. Και κουτσομπολιό, ε. Αλλά τι περιμένεις από διαλυμένες οικογένειες;  Κρατιέται ένα σπίτι αν η γυναίκα έχει το μυαλό της συνέχεια στα στολίδια και στους δράκους;

Έχει και καλά παιδιά πάντως. Και ο Γιαννάκης είναι καλός και ο Τύριον και η Καλίσι, όλοι τους υπάκουοι, σεβαστικοί.

Αλλά κυρίως πεθαίνουν οι καλοί. Έτσι είναι, άμα είσαι καλός σε πατάνε όλοι.

Ο αντίχριστος που τα γράφει, απ’το Θεό να το βρει ο κερατάς”.

6. κα Μαρίνα, 65 χρονών (True Detective)


“Θυμάστε το «Καλημέρα Ζωή» που έδειχνε παλιά τα απογεύματα; Ε, πάνω κάτω ίδια είναι, απλά είναι γυρισμένο στον κάμπο, πάνω στη Λάρισα. Ένας τρελός σαν τον Ευλογητό σκοτώνει κορίτσια σε κάτι χωράφια και ο Στάθης με τον Καλλιώρα τρέχουν να τον πιάσουν. Αλλά δεν μπορούν να τρέξουν και πολύ γιατί όλο καπνίζουν. Στη δεύτερη σεζόν έπαιξαν άλλοι ηθοποιοί, γιατί σιγά μη ζούσαν ακόμα αυτοί με τόσο τσιγάρο”.