Ο πολύ καλός και συμπαθής δημοσιογράφος έχει ένα δικό του στιλ να μας ενημερώνει για τις σοβαρές ειδήσεις της επικαιρότητας.
Κάθε φορά, τόσο στο μπλογκ του, όσο και στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, μοιράζει μαθήματα αντικειμενικότητας, εγκυρότητας και καλοσύνης.
Αναρωτηθήκαμε, λοιπόν, πώς θα ήταν αν ο Νάσος Γουμενίδης πρόσφερε τη σοφία του και σε άλλους τομείς που μας καίνε και δεν μιλούσε μόνο για το ποια παρουσιάστρια χώρισε ακριβώς τη στιγμή που σπάσανε τα νερά της.
Για παράδειγμα στα εργασιακά.
Τι συμβουλές θα σου έδινε ο πολύ αγαπητός δημοσιογράφος για την πρώτη σου μέρα στη δουλειά, αλλά και γενικότερα για όλη τη σταδιοδρομία σου;
Για τσέκαρε.
1. “Όταν μπαίνετε στο γραφείο, αντί για καλημέρα, είναι προτιμότερο να λέτε ‘ΣΟΚ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΟΙΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΚΙΣΤΗΚΕ ΤΟ…’. Θα σας λατρέψουν”.
2. “Πιάστε συζητήσεις με τους συναδέλφους για το πώς περνάνε στη δουλειά. Δείξτε ότι νοιάζεστε, ότι συμμερίζεστε τους πόνους και τις αγωνίες τους. Γίνετε ένας ώμος για να κλάψουν. Ηχογραφήστε τη συνομιλία σας”.
3. “Η σωστή σέλφι είναι ικανή να απογειώσει τις μετοχές σας ανάμεσα στον γυναικείο πληθυσμό του γραφείου”.
4. “Η δημιουργικότητα είναι μεγάλο προσόν. Δείξτε απ’ την πρώτη στιγμή τις δυνατότητές σας. Δημιουργείστε φήμες ότι κάποιοι παντρεμένοι συνάδελφοι τα έχουν. Διακινήστε τις”.
5. “Ψάξτε τρόπο για να βγάζετε λεφτά απ’ τον πόνο του άλλου. Πονάει το κεφάλι τους; Πουλήστε τους παναντόλ. Πεθαίνουν για ένα τσιγάρο; Ένα ευρώ το τεμάχιο και άμα θέλουν”.
6. “Πάντα να δείχνετε ότι γνωρίζετε περισσότερα από αυτά που λέτε, αλλά ότι για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, τα κρύβετε. Εσείς μπορεί να μην ξέρετε τίποτα στην πραγματικότητα, αλλά δεν πειράζει, ξέρουν αυτοί ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ”. *κλείσιμο ματιού
7. “Βαριέστε; Στείλτε από άγνωστο λογαριασμό mail σε συναδέλφους με τίτλο ‘ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ! ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ. Έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του χθες ο…’. Διασκεδάστε με τον τρόμο τους”.
8. “Όλοι κάποια στιγμή στο γραφείο μπορεί να κλείσουμε για κάποια δευτερόλεπτα τα μάτια μας. Είναι λογικό και ανθρώπινο. Κάτι η κούραση, κάτι τα καθημερινά δωδεκάωρα που χτυπάμε… Πολύ θέλει ο άνθρωπος; Εσείς, ωστόσο, πρέπει να είστε πάντα έτοιμος όταν το κάνουν αυτό οι δικοί σας συνάδελφοι, να τους τραβήξετε φωτογραφία. Καλό είναι να υπάρχει μία για όταν οι διαφωνίες ξεφεύγουν λίγο”.
9. “Επίσης, πολύ χρήσιμες μπορούν να φανούν φωτογραφίες που τους δείχνουν να μιλάνε στο κινητό, να πίνουν καφέ ή να ξύνουν με το μεσαίο τους δάχτυλο το φρύδι τους, τη στιγμή που το αφεντικό μιλάει σε όλο το γραφείο”.
10. “Βάλτε πρώτος μαύρη φωτό προφίλ στο Facebook, αν πεθάνει το σκυλάκι του αφεντικού”.