Αν και η απορία μας είναι πώς θα μοιάζει ο πλανήτης σε κάμποσα χρόνια από τώρα, ούτε καν σε 100, κάποιος έκανε την ερώτηση για το πώς θα είναι η Ελλάδα σε 100 χρόνια, για να πάρει κάποιες βαθιά πατριωτικές απαντήσεις. Που αλλού, μα στο ελληνικό Reddit φυσικά. Εκεί όπου γράφονται μεγάλες αλήθειες.

Γενικά, είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί, διότι όπως βλέπουμε, ο πλανήτης δεν είναι ένα ασφαλές μέρος. Κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι στα επόμενα χρόνια, όχι μόνο με την κλιματική κρίση που μας έχει χτυπήσει προ πολλού την πόρτα, αλλά και με τις φιλοδοξίες ηγετών που δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε πολεμικές συγκρούσεις.

Τέλος πάντων, οι απαντήσεις ήταν (και δεν ήταν) αναμενόμενες. Ακολουθούν ορισμένες από αυτές:

«Η Κρήτη θα ανεξαρτητοποιηθεί και επίσημα, η Θεσσαλία θα είναι είτε λίμνη είτε έρημος. Η Μύκονος θα έχει αυτόνομο καθεστώς άνευ φορολογίας»

«Δεν θα υπάρχει Ελλάδα, διότι ο ευρωπαϊκός ολοκληρωτισμός θα έχει επιτευχθεί. Η ΕΕ θα έχει γίνει ένα υπερκράτος και δεν νομίζω ότι θα μας πέφτει λόγος για το πως οι Ευρωκράτες θα χαράξουν τα σύνορα των περιφερειών τους. Αλλά είμαι 100% σίγουρος όμως ότι θα τα αλλάξουν τα σύνορα».

«Αν δε γίνει καμία μαλακία με τους δίπλα που γενικα δε το κόβω, στα ίδια θα μαστε»

«Η Κρήτη θα έχει πάει Αίγυπτο»

«Λογικα θα χουμε την δυτικη τουρκια και την Πολη»

«Δεν πιστεύω πως θα υπάρχει Ελλάδα καταρχάς, οπότε δεν σκέφτομαι ποιος θα ναι ο χάρτης της»

«Ή θα είμαστε κομμάτι της Ευρώπης, όπως είπαν κι άλλοι, δηλ. κομμάτι ομοσπονδίας, ή θα έχουμε χάσει πάρα πολλά εδάφη (και θάλασσα) από την Τουρκία. Να είμαστε με τα σημερινά σύνορα χωρίς προστασία δεν παίζει. Ο στρατός συρρικνώνεται σταθερά»

Και εδώ μια εμπεριστατωμένη ανάλυση:

«Θα επιστρεψουμε στις πολεις-κρατη και καθε πολη θα εχει αγοραστει απο διαφορες εταιριες , και ολα ελεγχομενα απο τεχνητη νοημοσυνη που θα αντικαταστησει τους πολιτικους,η παλια ελλαδα βασικα θα εχει κοπει στα δυο απο την μεγαλη θεσσαλικη ερημο λογω κλιματικης αλλαγης ,νησια δεν υπαρχουν ,ο καιρος πληρως ελεγχομενος και θα υπαρχει ειδικος φορος βροχης επειδη το νερο θα ειναι πανακριβο,ο ενεργειακος χαρτης θα καταντησει αχρηστος με τις νεες τεχνολογιες που θα παραγουν ενεργεια απο το μηδεν ,δεν υπαρχει ελλαδα με την σημερινη εννοια της λεξεως ,η παλια αθηνα εχει αγοραστει απο την coca cola ,βασικα αν δεις τον χαρτη της παλιας ελλαδας ειναι απλα πρωην πολεις που τα ονοματα τους εχουν αντικατασταθει απο την καθε εταιρεια που τις ελεγχει,σχεδον ενα 30% θα εχει αγορασθει απο την ιαπωνο-κινεζικη ενωση»

Και λίγη ένταση για το καλό:

«Οι Έλληνες εντός Ελλάδας θα είναι αρκετά λιγότεροι, με ο,τι συνεπάγεται αυτο»