Και επισήμως πλέον, άνοιξε το Τριώδιο. Όλοι οι καρνάβαλοι και οι μασκαράδες της χώρας, θα ξεχυθούν πάλι στους δρόμους ώστε να γιορτάσουν την αγαπημένη τους περίοδο, τις Aπόκριες. Αν με ρωτούσες πριν χρόνια για το αν θα είμαι ένας από αυτούς, σίγουρα θα γέλαγα καθώς πάντα μισούσα το να τρέχω στα καρναβάλια. Πλέον, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η δικιά μου εφηβεία άρχισε στα 20 μου χρόνια και η αλήθεια είναι ότι ελπίζω να μην τελειώσει σύντομα. Βλέπεις φίλε μου ξεκίνησε να μου αρέσει η όλη φάση με τις Aπόκριες και θέλω να το ζήσω έντονα. 

Η αλήθεια είναι ότι πριν αρχίσει να μου αρέσει η “τρέλα” του καρναβαλιού, πολλά πράγματα από αυτό με έκαναν να το μισώ όσο δεν πάει. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω ορισμένες χαζομάρες, που πάντα έβλεπα τις ημέρες του Τριώδιου. Πολύς κόσμος ας πούμε ξερνοβολούσε από εδώ και από εκεί, ενώ ορισμένες ηλίθιες φάρσες, του τύπου παίρνουμε 15 πλαστικά σφυριά και χτυπάμε τον άλλον στο κεφάλι με έκαναν να πιστεύω ότι είναι η γιορτή των χαζών. Πλέον όμως πολλά από αυτά άλλαξαν, καθώς αποφάσισα να δω πιο χαλαρά το πράγμα και να αγοράσω τη στολή μου, ώστε να την κάνω για Πάτρα. Έχω αρκετό χρόνο στην διάθεση μου να σκεφτώ κάτι πρωτότυπο και σαν σωστό αλάνι, να σκάσω μύτη με κάτι που δεν θα το φοράνε άλλα 1000 άτομα. Τη συγκεκριμένη τακτική βέβαια, πρέπει να ακολουθήσουν σχεδόν όλοι, καθώς υπάρχουν μερικές στολές που βαρεθήκαμε να βλέπουμε κάθε χρόνο.

1. Μάσκα Scream

Εκτός από το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες μάσκες, δεν είναι πλέον τρομακτικές, υπάρχει κάτι πιο θλιβερό που έχω προσέξει. Aυτοί που φοράνε Scream Faces, δεν είναι οι ίδιοι κάθε χρόνο, καθώς τα μαγαζία συνεχίζουν να τις πουλάνε.  Άρα αυτό σημαίνει ότι κάποια άτομα, σκέφτονται το εξής: “Θα βάλω μάσκα Scream φέτος, δεν το σκέφτηκε κανένας”. Το αστείο στην όλη φάση, είναι ότι θα το σκεφτούν αυτό τουλάχιστον 200 άτομα με το αποτέλεσμα να είναι στην καλύτερη αισχρό, καθώς βαρεθήκαμε να βλέπουμε σε κάθε καρναβάλι, κάτι τρομακτικό, χωρίς να μας τρομάζει. 

2 Κουραδούλης

Πραγματικά η χειρότερη στολή που βγήκε ποτέ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχεις ντυθεί Imoji όπως λες, αλλά ζαμπονοτυρόπιτα με φραπέ. Δεν ξέρω ποιος είχε την ιδέα για την συγκεκριμένη στολή και πώς σκέφτηκε να την πλασάρει ώστε να πουλήσει, αλλά σίγουρα ο γύρω κόσμος δεν την βλέπει με καλό μάτι. Εγώ προσωπικά το μόνο που βλέπω, είναι 100 μη τραβηγμένα καζανάκια, να περιφέρονται στους δρόμους. Δεν φτάνει που παλιά υπήρχε παιχνίδι, που δίνατε φαγητό στον Pou και τον φροντίζατε σαν να είναι παιδί σας, πλέον ντύνεστε και σαν αυτόν και δεν είναι καν αστείο, είναι χαζό.

3. Μάσκες με πολιτικά πρόσωπα

Θυμάμαι ότι αυτή η μόδα είχε ξεκινήσει γύρω στο 2011, όταν και ήμουν πρώτη γυμνασίου. Δεν μου είχε φανεί καθόλου αστεία, ενώ μου κάνει τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά αναπτύχθηκε τα επόμενα χρόνια. Από αυτές τις μάσκες, την τιμητική της έχει αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος πλέον δεν είναι πολιτικά πουθενά. Το θλιβερό στην όλη φάση είναι ότι μερικά μαγαζιά τις πουλάνε ακόμα και αρκετοί τις αγοράζουν για να πρωτοτυπήσουν. Για κανένα καρναβάλι – συλλαλητήριο, καλές είναι. Θα εναρμονίζονται πλήρως με το iq της όλης φάσης. Για τις Απόκριες σίγουρα δεν κάνουν!

4. Τζοκερ

Το είδαμε πέρσι με το Casa De Papel και το μόνο σίγουρο πλέον είναι, ότι θα το δούμε και φέτος, με το Joker. Δεν θα κάνει σε κανέναν εντύπωση, αν η Πάτρα και το Ρέθυμνο, γεμίσουν μούφα κλόουν, οι οποίοι θα είναι στους δρόμους. Καταλαβαίνω ότι η πιο γνωστή ταινία ή σειρά της εποχής, θα κάνει πολλούς να θέλουν να ντυθούν στους ρυθμούς της, αλλά ρε παιδιά για τον Θεό, μια φορά τον χρόνο είναι οι απόκριες, πρωτοτυπήστε τουλάχιστον. Εγώ προσωπικά για παράδειγμα, είχα πάρει στολή παπά και έβαλα από πάνω την φανέλα του Νίκου Παππά, αυτό λέγεται πρωτότυπη ιδέα και ήταν η μοναδική που είχα στην ζωή μου.

5. Βάψιμο προσώπου – νεκροκεφαλή

Δεν εννοώ να μην χρησιμοποιήσεις χρώματα στη μούρη σου και να κάνεις μακιγιάζ, το αντίθετο μάλιστα. Το συγκεκριμένο στο οποίο αναφέρομαι, δεν ξέρω καν πως ονομάζεται, αλλά ήθελα να αναφερθώ σε αυτό. Δεν αντιλέγω, τρομερά δημιουργικό και ορισμένες φορές όταν ο καλλιτέχνης έχει τρομερό χέρι, σαν τη φίλη μου την Ειρήνη, το αποτέλεσμα είναι απίστευτο. Το θέμα στην όλη φάση, είναι ότι πλέον μετά από 5 χρόνια εμφάνισης του, το μακιγιάζ αυτό κούρασε, καθώς όλο και περισσότεροι το έκαναν με τον καιρό, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του Τριώδιου. Θα σου πρότεινα να το αποφύγεις και να βρεις κάτι που να έχεις σκεφτεί ο ίδιος, καθώς οι απόκριες είναι μια φορά τον χρόνο και μισή χαζομάρα να κάνεις, θα το μετανιώνεις για 365 μέρες.