Χθες, γράψαμε ότι τις μέρες της καραντίνας και την εποχή του κορονοϊού, η αλληλεγγύη μοιάζει να είναι πιο σημαντική από ποτέ. Σκρολάροντας στα social media, είδαμε πως η “Σχεδία“, ανέστειλε τη λειτουργία της, λόγω των τελευταίων γεγονότων. Για αυτόν τον λόγο, αναδημοσιεύουμε την ανάρτησή της!

Η “σχεδία” αναστέλλει, προσωρινά, την κυκλοφορία της και μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε στο νέο της κοινωνικό πρόγραμμα μικρών συνδρομών, θωρακίζοντας τους πωλητές και συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα του ελληνικού περιοδικού δρόμου, σε αυτή τη δύσκολη, για όλους, συγκυρία.

“Πώς “αυτοαπομονώνεται” και προφυλάσσεται από τον κορωνοϊό ένας άστεγος;” είναι το ερώτημα που έθεσε το βρετανικό περιοδικό δρόμου «The Big Issue”.

Αυτός είναι και ο δικός μας προβληματισμός, όλο αυτό το διάστημα. Πώς θα προστατεύσουμε τον κ. Στάθη, την κ. Δήμητρα, τον κ. Παναγιώτη, που έχουν πατήσει, για τα καλά, τα 70; Οι παραινέσεις να μην πουλούν το περιοδικό για τη δική τους προστασία δεν έβρισκαν ανταπόκριση. Η αναστολή της κυκλοφορίας της “σχεδίας”, τουλάχιστον ώς την Τετάρτη 1 Απριλίου, με γνώμονα πάντα την υγεία των ανθρώπων, για το κοινό καλό, ήταν αναπόφευκτη.

Είναι μια υπεύθυνη μα, συνάμα, πάρα πολύ δύσκολη απόφαση. Ήταν δύσκολο να λες στους ανθρώπους “δεν μπορείτε να πουλάτε “σχεδία” για λίγες μέρες», ήταν αβάσταχτα λυπηρό να ακούς σχεδόν από όλους, ανθρώπους ευγενικούς, αξιοπρεπέστατους, μαχητές να απαντούν “μα, έχω μεγάλη ανάγκη”, “μα, αν δεν πουλάω “σχεδία” θα πεθάνω της πείνας”. Νιώσαμε, για μία ακόμη φορά, ότι σηκώνουμε ένα βάρος που δεν μας αναλογεί.

Για αυτό τον λόγο λοιπόν, μπορούμε με λίγα χρήματα να συνεχίζουμε να στηρίζουμε το έργο τους, μέσω των συνδρομών αλληλεγγύης.

Για να αντιμετωπίσουμε, εν μέρει, έστω, την κρίση, η «σχεδία» ξεκινάει μια καμπάνια για την εγγραφή νέων συνδρομητών, προσφέροντας τη δυνατότητα τετράμηνης (έναντι 16€ – περιλαμβάνονται τα ταχυδρομικά τέλη) ή δίμηνης συνδρομής (έναντι 8€), ενώ παρέχεται η ευκαιρία και για την ταχυδρομική αποστολή του τεύχους Μαρτίου (έναντι 4€) για τους αναγνώστες που το έχασαν ακριβώς επειδή έχουν πάψει να κυκλοφορούν στην πόλη.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως συμβαίνει και με την πώληση στο δρόμο, από κάθε συνδρομή, για κάθε 16€, για παράδειγμα, το 50% (8€) θα αποτελεί έσοδο για τους πωλητές του περιοδικού. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνδρομής.

Συνδρομητής μπορεί να γίνει κάποιος είτε μέσω της ιστοσελίδας μας www.shediart.gr είτε επικοινωνώντας τηλεφωνικώς με τα γραφεία μας (213 0231220).

Για συνδρομή, πατήστε εδώ: https://shediahome.gr/product-category/syndromi-periodikou/

*Στην ιστοσελίδα www.shedia.gr υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα.

**Στη φωτογραφία, το εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου 2020, η κυκλοφορία του οποίου ανεστάλη τουλάχιστον ώς την Τετάρτη 1 Απριλίου. Το σκίτσο είναι του Τάσου Αναστασίου.