Τρείς φίλες από το Μαρόκο κατάφεραν μέσω των social media, να δώσουν φωνή σε εκατοντάδες γυναίκες, θύματα του revenge porn (εκδικητικό πορνό), “ανοίγοντας” τις εμπειρίες τους, παρά τη δυσκολία του να μιλάς για τέτοια θέματα σε μια μουσουλμανική χώρα. 

Το κίνημα, ονομάζεται “Κοίτα τη Δουλειά σου!” και αποτελεί την πιο ουσιαστική και ταυτόχρονα ελπιδοφόρα απάντηση σε όλους εκείνους τους λογαριασμούς που κακοποίησαν είτε με αναδημοσιεύεσεις είτε με χλευαστικά σχόλια, ευάλωτες θηλυκότητες, εν μέσω πανδημίας. Η Σοφία Ζέρχ, μία εκ των δημιουργών της καμπάνιας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρώυτερς, ότι διαρκώς λάμβαναν μηνύματα από γυναίκες που ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους από την ντροπή που ένιωθαν, ενώ μετράνε πάνω από 300 συγκεκριμένες καταγγελίες πόνου και απόγνωσης. 

Στην μουσουλμανική, αραβική κοινωνία του Μαρόκου “οι γυναίκες είναι εύκολος στόχος και πολλά θύματα φοβούνται και να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια”, λέει η 26χρονη Σοφία, παρ’ ότι στο Μαρόκο η βία κατά των γυναικών έγινε κακούργημα με νόμο, το 2018.

Φυσικά, το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί κάποιο προνόμοιο του Μαρόκου μιας και σε όλον τον κόσμο γυναίκες εκβιάζονται και απειλούνται με τη δημοσίευση προσωπικών τους στιγμών.

Καμία μόνη, απέναντι στον κανιβαλισμό.