Αν ένα πολιτικό debate οφείλει σίγουρα να μην είναι κάτι, αυτό είναι κωμικό. Παρόλα αυτά και κόντρα σε κάθε κανόνα, το debate του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν κατέληξε να γίνεται κωμικό. Από αυτά τα κωμικά που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις τέλος πάντων.

Το μήνυμα πριν το κωμικό ριμέικ του στο Saturday Night Live ξεκίνησε με ένα αντίστοιχο επιχείρημα: “Είναι αρκετά διασκεδαστικό να το βλέπει κανείς, αρκεί να μη μένει στην Αμερική”. Το ακούμε.

Στην έναρξη, ο συντονιστής ενημερώνει τους θεατές ότι αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια συζήτηση για έξι βασικά θέματα, για τα οποία κανείς δε θυμάται τίποτα αύριο. Κάπως έτσι έγινε με το ορίτζιναλ ντιμπέιτ των πολιτικών, μόνο που το ριμέικ σίγουρα δε θα το ξεχάσουμε, μιας και Άλεκ Μπάλντουιν και Τζιμ Κάρεϊ έδωσαν ρεσιτάλ. Κάποιοι μπορεί και να πληρώναμε για να βλέπουμε τον Μπάλντουιν να μιμείται τον Τραμπ, άλλοι πάλι μπορεί και να εθίστηκαν στην εικόνα του Κάρεϊ να προσπαθεί να φυσήξει όλο το θυμό του Μπάιντεν σε μια χάρτινη σακούλα.

Το ριμέικ κατάφερε να αποτυπώσει άψογα την τάση του Ντόναλντ Τραμπ να διακόπτει το συνομιλητή του χωρίς λόγο, την ακραία αντίθεση που κάνει με το απόλυτο ζεν του Μπάιντεν, την όχι και τόσο ευγενική υπενθύμισή του στον πρόεδρο να… σταματήσει να μιλάει, αλλά κυρίως την ατμόσφαιρα παιδικής χαράς στην οποία έχουν ξεμείνει τα δυο πιο ανταγωνιστικά παιδάκια της γειτονιάς που εξέπεμψε ούτως ή άλλως αυτό το debate.