To BuzzFeed βρήκε μια Γαλλίδα που δεν πέρασε πολύ ωραία βλέποντας τη σειρά στο Netflix. Μπορεί  μια σειρά του Netflix να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο; Δεν είχαν ποτέ οι Παριζιάνες την καλύτερη άποψη για τις τουρίστριες από την Αμερική αλλά δεν πίστευαν ότι στο “Emily in Paris” θα τις ξεφτίλιζαν έτσι. Το BuzzFeed αποφάσισε να αποδώσει δικαιοσύνη. Και ρώτησε τη Μαρί τι είναι λάθος στη σειρά. Είχε πολλά να πει.

Η Μαρί είδε πάρα πολλά στερεότυπα στη σειρά που φτιάχτηκε για το σωστό το binge watch το πρόστυχο (αυτό με το κουτάλι βυθισμένο στο οικογενειακό παγωτό). Και δεν συμπάθησε ιδιαίτερα την Αμερικάνα.

1. Οι Γαλλίδες δεν γουστάρουν το Μακρόν.  

Κι αν δεν την πιστεύετε τη Μαρί, έχει ένα βίντεο για να σας πείσει: 

2. Η Έμιλι μένει σε αυτό που οι Γάλλοι αποκαλούν chambre de bonne.

Δώμα θα το λέγαμε για φοιτητές και άνεργους ηθοποιούς ιδανικά. Στο σύμπαν του Netflix βρίσκουμε πολλούς παραλληλισμούς με το σύμπαν του Παπακαλιάτη. Γιατί αυτό είναι το δώμα της Έμιλι.

Κι αυτό είναι το chambre de bonne στην πραγματικότητα. Το ντους είναι δίπλα στην κουζίνα με δυο μάτια και ένα μικρό ψυγειάκι δίπλα στο νεροχύτη. Εφιάλτης δηλαδή. 

3. Το Παρίσι είναι τέλειο αν έχεις πολλά λεφτά, πάρα πολλά λεφτά και είσαι ερωτευμένος (πας δηλαδή με το αμόρε στους πρώτους μήνες/ εβδομάδες της γνωριμίας. Ιδανικά, αν έχεις πολλά λεφτά για να κλείσεις ξενοδοχειάρα. Συνήθως είναι βρώμικο, είσαι 40 λεπτά στο μετρό για να πας στη δουλειά και οι τοίχοι στο πανάκριβο δυάρι (με ενοίκιο) σου είναι πιο λεπτοί από τους δικούς μας στις πολυκατοικίες στα Πατήσια. Άνω και Κάτω.

4. Κανένας δονητής, όσο ισχυρές κι αν είναι οι δονήσεις του, δεν θα μπορούσε να ρίξει το ρεύμα σε μια ολόκληρη γειτονιά.

5. Σοκαριστικό, το ξέρω, αλλά οι Γάλλοι έχουν ωράρια και πρέπει να είναι στο γραφείο τους στην ώρα τους. Ποιος θα το περίμενε!

Καμία εταιρεία δεν ξεκινά στις 10:30, οι περισσότερες απαιτούν από το προσωπικό τους να είναι στα γραφεία τους 8:30 με 9:00 και φυσικά δουλεύουν μέχρι τις 7 το απόγευμα. Ωστόσο, έχουν lunch break, μεγάλο.

6. Τα υδραυλικά τους δεν είναι 500 ετών μιας και τα υπέροχα αρχιτεκτονικά τους διαμερίσματα είναι περίπου 200 ετών. Και έχουν κάνει αναπαλαιώσεις και ανακαινίσεις. Δεν έχουν το αποχετευικό σύστημα του Βυζαντίου.

7. Αμφιβάλει η Μαρί ότι η Κάρλα Μπρούνι θα έστελνε χαζά memes στη Μπριζίτ Μακρόν για τα αιδοία που γερνούν και χάνουν την υγρασία τους.

8.  Είναι διαφορετικό να μιλάς για σνομπισμό και για ανόθευτη μπιτσοσύνη.  Οι Γάλλοι δεν είναι κακοί άνθρωποι. Απλά νάρκισσοι.

9. Δεν θα σε αποκαλούσε ένα ολόκληρο γραφείο βλάχα και βασικιά επειδή δεν ξέρεις να μιλάς γαλλικά αλλά αποφάσισες να δουλέψεις στο Παρίσι και θέλεις να τους επιβάλλεις την άποψη σου. Τουλάχιστον, θα είχαν τακτ να το έλεγαν πίσω από την πλάτη σου. 

10. Οι γιαγιάδες Παριζιάνες δεν ουρλιάζουν και βρίζουν τις ενοικιάστριες τους. Έχουν υπερασπιστεί τα φεμινιστικά σου δικαιώματα πριν καν γεννηθείς.  

11. Οι Γάλλοι δεν είναι οι τύποι με το μαύρισμα που απέκτησαν κάνοντας διακοπές ένα μήνα στο γιοτ και δεν είναι πέφτουλες, τουλάχιστον όχι όλοι.

12. Οι Ευρωπαϊκές πόλεις δεν χτίστηκαν έχοντας κατά νου τους Αμερικάνους τουρίστες.

13. Δεν φοράς μπερέ επειδή είσαι στο Παρίσι. Είναι τόσο παλιό κλισέ που κούρασε.

14. Δεν μισούν τη Νορμανδία.  

15. Κανείς δεν κέρδισε τόσους  followers στο Instagram ποστάροντας βασικές selfies.

16. Ποιος άνθρωπος πείστηκε ότι αυτή η διαφήμιση θα πουλούσε ένα γαλλικό ακριβό άρωμα;

17. Το Café de Flore δεν είναι κουλ το 2020. Ήταν κουλ όταν πήγαινε ο σημερινός 60άρης.

18. Δεν χρειάζεται να πας στο εστιατόριο του Ralph Lauren για να φας ένα καλό μπέργκερ.  

19. Κάποια πράγματα είναι fake news. Πάντα.   

20. Οι Γάλλοι πλένονται.

21. Κάποια sex clichés είναι απίστευτα. Κυριολεκτικά.

22. Κάποια sex clichés είναι απίστευτα. Κυριολεκτικά

23.Κάποια sex clichés είναι απίστευτα. Κυριολεκτικά.

24. Συμφωνούμε όλοι ότι η Έμιλι είναι μεγάλο παρτάκι και τρομερά εγωίστρια;