Οι μαθητές που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, αφέθηκαν ελεύθεροι από τον αρμόδιο ανακριτή. Ο 14χρονος Βαγγέλης, όντας ένα από τα παιδιά, που αφέθηκαν ελεύθερα, βγήκε από τα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων με συνοδεία της μητέρας του και τοι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας στη στιγμή το συναίσθημα νίκης που της άξιζε.

«Είμαστε μια οικογένεια», δήλωσε για τη συμπαράσταση των συμμαθητών του ο Βαγγέλης βγαίνοντας, ενώ δεν άφησε ασχολίαστες τις συνθήκες παραμονής του, αναφέροντας πως κοιμήθηκε στο πάτωμα.

Στο μεταξύ, μαζί με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες του Βαγγέλη που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, υπέρ των 8 μαθητών που βρέθηκαν συνολικά μπροστά στον ανακριτή, βρέθηκε και ο δήμαρχος Χαλαδρίου, ο οποίος δήλωσε:

«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».