Ο ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε μια ας την πούμε ενδιαφέρουσα πρόταση σε σχέση με το τι επιτρέπεται και τι όχι εν μέσω lockdown. Θα μπορούσε να πει κανείς πως πήρε στους ώμους του όλα τα «θέλω» των νοσταλγών εκείνης της παλιάς μεν, ορθόδοξης δε, ΠΑΣΟΚικής κουλτούρας και αντίληψης του lifestyle και ζήτησε από την κυβέρνηση να εξαιρεθούν από τις απαγορεύσεις το ψάρεμα και το κυνήγι.

Κι αν έχουμε ξεχάσει χόμπι και στην πρώτη, αλλά και στη δεύτερη καραντίνα. Αλλά ποιος από εμάς ύψωσε το ανάστημά του; Κανείς. Έτσι ο βουλευτής σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχαλη Χρυσοχοΐδη επικαλείται τις αντιδράσεις των αρμοδίων συλλόγων και ζητά την ένταξη του κυνηγιού και του ψαρέματος στην κατηγορία της άθλησης εξωτερικού χώρου ώστε οι ενδιαφερόμενοι να το ασκούν στέλνοντας sms.

Η ερώτηση εχει ως εξής:

“Την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αντίδραση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) και όλων σχεδόν των κυνηγετικών συλλόγων της χώρας, έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης για απαγόρευση του κυνηγιού, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από το καθολικό Lockdown.

Υπενθυμίζουν, ότι σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα άρθρο 251, παρ.1 , ο οποίος είναι σε ισχύ, η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα σε όλη την επικράτεια αλλά και επί της ουσίας το κυνήγι είναι από τις πιο μοναχικές αθλητικές δραστηριότητες.

Επειδή πρόκειται για αθλητική δραστηριότητα, η οποία έπρεπε να επιτρέπεται στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο κατόπιν αποστολής του σχετικού sms, τηρουμένων φυσικά των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.

Επειδή όπως υποστηρίζει και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και όλοι σχεδόν οι κυνηγετικοί σύλλογοι, η απόφαση απαγόρευσης είναι αυθαίρετή και στερείται κάθε ερείσματος και επειδή η μετακίνηση των κυνηγών μπορεί να γίνεται ακόμη και με τους τους συναθλητές κυνηγούς, με την τήρηση όλων των μέτρων και κανόνων προστασίας.

Επειδή υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες αθλητικές κλπ που απαγορεύονται, όπως το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή ή τη βάρκα ή και υποβρυχίως και επειδή δεν υπήρξαν επιστημονικές εισηγήσεις απαγόρευσης του κυνηγιού και του ερασιτεχνικού ψαρέματος που θεωρούνται δραστηριότητες που ασκούνται κατά μόνας.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της και να εντάξει το κυνήγι στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπεται κατόπιν αποστολής σχετικού sms στο 13033;

-Προτίθεστε να εντάξετε ως επιτρεπόμενη δραστηριότητα το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, τη βάρκα ή και υποβρυχίως;”

Τρου πόλιτικς σα να λέμε.