Μέσα σε όλους τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία σε οικονομικό επίπεδο, είναι και τα εργαζόμενα άτομα στο σεξ. Με τη δουλειά τους να μετατρέπεται σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σε επίπεδο διασποράς του ιού, η οικονομική τους στήριξη θα έπρεπε να αποτελεί μια από τις πρώτες έγνοιες σε κυβερνητικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Ανέκαθεν οι sex workers καλούνταν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και το μερίδιό τους σε κάθε προσπάθεια οικονομικής στήριξης. Έτσι και τώρα, σε μια χρονιά χρωματισμένη από την πανδημία και τα παρελκόμενά της, οι εργαζόμενοι στο σεξ δείχνουν να έχουν αφεθεί στην τύχη του. Μια τύχη αόριστη και μη υγειονομικά προστατευμένη.

Η Άννα Κουρουπού μαζί με το Red Umbrella Athens, για ακόμα μια φορά, ηγείται μιας σημαντικής προσπάθειας για την οικονομική στήριξη των sex workers, έχοντας δημιουργήσει ένα funding στο GoGetFunding.

Σε ένα βίντεο αναφέρει όλα τα αυτονόητα που πολλές φορές δυσκολευόμαστε ή αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε. Όπως αναφέρει:

Η δεύτερη καραντίνα-όπως ήταν αναμενόμενο-είναι γεγονός.

Απτό και αδιαπραγμάτευτο.

«Συνηθίσαμε» να κοιτάμε ήδη αριθμούς.

Κρούσματα, ΜΕΘ, νεκροί. Ακούμε πλέον για γνωστούς μας, για δικούς μας ανθρώπους.

Ο φόβος όλων είναι πότε θα τελειώσει αυτό μα κυρίως τι θα αφήσει.

Αυτή τη φορά είναι πολύ πιο δύσκολα για όλους μας.

Κανένας ιός δεν κάνει διάκριση, σε ποιο σώμα θα φιλοξενηθεί.

Αντίθετα,ζούμε σε μια εποχή που οι διακρίσεις ανάμεσα μας πληθαίνουν, δυναμώνουν, με τις όποιες συνέπειες .Είτε κοινωνικά, είτε θεσμικά.

Σε τέτοιες επισφαλείς καταστάσεις, ο αδύναμος, ο «διαφορετικός», αυτός που είναι έξω από τα κοινωνικά περιθώρια που επικρατούν, είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Είναι αυτός που δεν δικαιούται ούτε να εργαστεί, ούτε να κοιμηθεί στα ζεστά, καθότι ο χειμώνας ήδη έβγαλε δόντια, ούτε καν να ταίσει τον εαυτό του ή την οικογένεια του.

Κοινώς, δεν θα ζήσει. Απτό και αδιαπραγμάτευτο.

Οι εργαζόμενες στο σεξ, δοκιμάζονται σκληρά, για ακόμη μια φορά-όπως και πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες-όπου η κρατική μεριμνα, ποτέ δεν κοίταξε με ενδιαφέρον.

Οι οίκοι ανοχής ήδη έκλεισαν -όπως πολλές επιχειρήσεις.

Όσες εργάζονται στο δρόμο, πλέον δεν μπορούν.Και όσες το πράξουν, έχουν να αντιμετωπίσουν τα υπέρογκα πρόστιμα και μια πανδημία, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα.

Η απόγνωση όμως δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Ήδη από την πρώτη καραντίνα, αλλά και λόγω της φύσης της ίδιας της εργασίας, οι δυσκολίες μεγενθύνονται, με αποκορύφωμα, να διωχθούν κάποιες από τα σπίτια τους, αδυνατώντας να πληρώσουν το ενοίκιο.

Και φυσικά εμείς δεν δικαιούμαστε κανένα επίδομα, παρ όλο που η εργασία στο σεξ είναι νόμιμη στη χώρα μας.

Για ακόμη μια φορά, κάνουμε έκκληση στον άνθρωπο. Που θα μοιραστεί. Που κατανοεί. Που δεν κρίνει τους συνάνθρωπο του με μέτρο, τι δουλειά κάνει ή τον τρόπο ζωής του.

Κάθε συνεισφορά είναι πολύτιμη. Κάθε ζωή είναι πολύτιμη.

Απτή αλλά δυστυχώς,διαπραγματεύσιμη.

Είναι κατανοητό πως η πανδημία έχει ήδη δείξει το σκληρό οικονομικό της πρόσωπο. Αλλά κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη και κάποιοι άνθρωποι μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Κλίκαρε ΕΔΩ.

*Για την ορθή κατανομή βοήθειας συμβάλουν ενεργά οι: Άννα Κουρουπού,Ραφαέλλα Αννίτα,Έλλη Κανελλοπούλου και Ρίτα.