Δε σοκάρεται κανείς με το νέο, αλλά είναι επίσημο. Παίρνει την προβλεπόμενη παράταση που όλοι περιμέναμε το lockdown, το οποίο τελικά παρατείνεται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Μόλις το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Αναλυτικά:

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μία σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 », τόνισε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του briefing.

Όπως είπε η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. «Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος. Ιδίως για την Πάτρα ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, αυτής της πολύ μεγάλης γιορτής για την πόλη εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα», τόνισε.

«Να μη γίνει μία ακόμα μεγάλη τοπική γιορτή εστία υπερμετάδοσης», συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήμα στην κοινή προσπάθεια όταν έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. Ο στόχος παραμένει ένας. Οι Έλληνες να συναντηθούν με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς. Και από την Άνοιξη του 2021 με το καλό να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα», σημείωσε.

«Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και να μπορέσουμε να περιγράψουμε και το σχέδιο σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα.

Πηγή: Newpost.gr