Ταλαντούχοι TikTokers και ηθοποιοί του Broadway ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μετατρέψουν τον Ratatouille της Pixar σε μιούζικαλ, του οποίου τα κέρδη θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Τα κλειστά θέατρα δεν είναι φαινόμενο που απασχολεί αποκλειστικά. Σε όλο τον κόσμο, η πανδημία φαίνεται να έχει βάλει σε παύση την τέχνη. Αυτή η συνθήκη, οδήγησε στη ανάδυση ενός νέου trend στο TikTok, για χάρη του οποίου οι χρήστες συνδυάζουν σκηνές από την ταινία με ένα τραγούδι. Η τάση αυτή φαίνεται να κίνησε το ενδιαφέρον της θεατρικής ομάδας παραγωγής, Seaview, η οποία και ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει μια online παράσταση του “Rastatousical” στη 1 Ιανουαρίου. 

 

@blakeyrouse

Another submission haha @ratatouillemusical #ratatouille #ratatouillemusical #musical #theatre #musicaltheatre #fyp

♬ original sound – Yay Blake Rouse!!

 

Η online παράσταση θα είναι διαθέσιμη για streaming για τρεις ημέρες, ενώ όλα τα κέρδη θα δοθούν στο Actors Fund, ώστε να δοθεί μια ανάσα στους καλλιτέχνες που δε μπορούν να εργαστούν λόγω πανδημίας. Οι CEO των Actors Fund και Seaview σε δηλώσεις τους κάνουν λόγο για τη μεγάλη αγάπη που δείχνει το κοινό για τον κόσμο του θεάματος, το Ratatouille, αλλά και τη σημαντική βοήθεια που θα δωθεί μέσω αυτών σε επαγγελματίες που περνούν μια πραγματικά δύσκολη περίοδο, οικονομικά και δημιουργικά. 

 

@e_jaccs

A love ballad #remy #rat #ratatoille #disney #wdw #disneyworld #ratlove #ratlife #rats #Alphets #StanleyCup #CanYouWorkIt

♬ Ode to Remy – Em Jaccs

 

Στο μεταξύ, όλα ξεκίνησαν όταν μια χρήστης του TikTok, η Emily Jacobsen, έφτιαξε ένα τραγούδι για τον αγαπημένο όλων αρουραίο. O λόγος που έγινε αυτό το βίντεο δεν ήταν ούτε καλλιτεχνικός ούτε απόρροια μεγάλης αγάπης για τον cute αρουραίο που ήθελε να γίνει σεφ. Η Emily βασικά είχε τα νεύρα της με την οικογένειά της, καθώς το ταξίδι τους στη Disney World ακυρώθηκε λόγω Covid-19. Με το αρχικό της ποστ να μετράει πάνω από 130.000 likes, η ίδια συνεχίζει να δηλώνει πως δεν είχε κανένα στόχο ή φιλοδοξία για αυτό το βίντεο. 

 

@tristanmichaelmcintyre

 

cookin’ up some choreo for #ratatouillemusical ????‍???? @rawalton4 @ratatouillemusical #foryoupage #fyp

♬ original sound – danieljmertzlufft

 

Το μιούζικαλ φαίνεται να παίρνει και μια άτυπη έγκριση από τη Disney, που δεν είναι και εύκολη σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει πως εγκρίνει την κίνηση που έχει στόχο να βοηθήσει το Actors Fund, καθώς και ευτυχισμένη που όλο αυτό γίνεται λόγω της αγάπης του κοινού για μια ιστορία της Disney.