Μιλώντας στην κυπριακή τηλεόραση, ο Παύλος Χαϊκάλης τοποθετήθηκε στα περί εμβολίου, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια για προώθηση του εμβολιασμού «προπαγάνδα» και την αύξηση των θανάτων μια casual συνθήκη, που θυμίζει εποχές 2015.

«Εγώ είμαι από αυτούς που δεν θα χαρακτηρίσω το εμβόλιο του κορωνοϊου ελπιδοφόρο, ούτε όμως και από αυτούς που το απορρίπτουν. Ήμουν πάντοτε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Από το στιγμή που δεν είναι κάτι υποχρεωτικό τίθενται κάποια ζητήματα. Εφόσον κάποιος εμβολιαστεί γιατί πρέπει να συνεχίσει να φοράει μάσκα; Εφόσον κάποιος εμβολιαστεί γιατί πρέπει να φοβάται κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί;», ανέφερε συγκεκριμένα για τις οδηγίες που έχουν ήδη δοθεί για το εμβόλιο, συνεχίζοντας:

«Γιατί ένα εμβόλιο γίνεται τόση προπαγάνδα για να με πείσουν ότι είναι καλό και από την άλλη γίνεται μια διαδικασία για μια αρρώστια που, αν δεν ήξερα ότι υπάρχει η τηλεόραση, δεν θα ήξερα ότι είναι τόσο πολύ θανατηφόρα. Γιατί το να έχουμε 4.000 θανάτους δεν μου λέει τίποτα, 4000 θανάτους είχαμε και το 2015».

Ωστόσο για να μη μπερδευόμαστε, ξεκαθάρισε: δεν είναι συνωμοσιολόγος

«Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να σκέφτομαι. Μπορεί να είναι όλα μια χαρά, εγώ δεν είμαι συνωμοσιολόγος. Δεν πιστεύω ότι η ιστορία του κόσμου έχει φτιαχτεί από συνωμολογίες. Η ιστορία του κόσμου έχει φτιαχτεί από πολύ αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Να θυμίσουμε κάπου εδώ, πως τελευταία φορά μας απασχόλησε με τις ιδέες του περί παιδείας, δηλώνοντας πως η αστρολογία θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.