Ο 39ος τόμος του Aστερίξ θα είναι ο πρώτος που θα κυκλοφορήσει μετά τον θάνατο του Αλμπέρ Ουντερζό, σκιτσογράφου του θρυλικού Αστερίξ και συνδημιουργού των χαρακτήρων του κόμικ. “Αυτή ήταν η τελευταία περιπέτεια που είχε εγκρίνει ο σχεδιαστής Ουντερζό”, δήλωσε η Ιζαμπέλ Μανιάκ, διευθύνουσα σύμβουλος του εκδοτικού ομίλου Hachette Livre, που έχει την πλειοψηφία των μετοχών του οίκου Albert René, σε συνέντευξή της στο ειδικό περιοδικό Livres Hebdo. Αυτό ίσως που δεν γνωρίζει η Μανιάκ είναι ότι στην Κύπρο κάποιοι ιερωμένοι έχουν εντοπίσει spoiler για την πανδημία του κορονοϊού στα κόμιξ της σειράς.

Τα κόμικς έχουν μεταφραστεί σε 111 γλώσσες, οι δύο πρωταγωνιστές έχουν γίνει εξώφυλλο του περιοδικού TIME, μέχρι και νόμισμα των 2€ έχει κυκλοφορήσει στη Γαλλία για την 60η επέτειο του κόμικ. Αυτός ο μικρόσωμος Γαλάτης είναι εμβληματική φιγούρα αντίστασης και κομμάτι της γαλλικής ταυτότητας. Τα πρώτα σχέδια του “Αστερίξ ο Γαλάτης” δημοσιεύτηκαν το 1959 στο περιοδικό Pilote. Το 38ο κόμικ της διάσημης γαλλικής σειράς Αστερίξ έχει τίτλο “Η κόρη του Βερσινζετορίξ” και βάζει στο κέντρο της ιστορίας μια έφηβη. Η φεμινιστική ιστορία με την οξύθυμη και επαναστατική έφηβη Αδρεναλίνη κλείνει το μάτι στην γυναικεία ενδυνάμωση. Αν και δεν λείπουν οι δυναμικές χειραφετημένες γυναίκες από το σύμπαν του Αστερίξ.

https://twitter.com/hashtag/coronavirus?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει και πάλι μια νέα περιπέτεια των ανίκητων Γαλατών. Αυτή τη φορά ο Αστερίξ και ο Οβελίξ θα πάνε πολύ μακριά διότι πρέπει να βοηθήσουν έναν καλό φίλο του Μιρακουλίξ. Το νέο κόμικ θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 21 Οκτωβρίου σε περίπου πέντε εκατομμύρια αντίτυπα, από τα οποία σχεδόν τα δύο εκατομμύρια προορίζονται για τη γαλλική αγορά. Σύμφωνα με τον γαλλικό εκδοτικό Albert René και τον γερμανοδανέζικο Egmont Ehapa, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο τεύχος του δίδυμου Ζαν-Ιβ Φερί και Ντιντιέ Κονράντ θα δοθούν την άνοιξη.

Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε τον Μάρτιο του 2020 σε ηλικία 92 ετών. Μαζί με τον συγγραφέα Ρενέ Γκοσινί δημιούργησαν τις περιπέτειες του Aστερίξ στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Μετά το θάνατό του Γκοσινί το 1977, ο Γάλλος σχεδιαστής κόμικς συνέχισε τη σειρά μόνος του, αλλά από τις αρχές του 2009 άρχισε να αποσύρεται όλο και περισσότερο. Ο πρώτος τόμος “Asterix” των Φερί και Κονράντ κυκλοφόρησε το 2013.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ