Τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο. Τα σχόλια από μερίδα του κόσμου για τα όσα έκανε γνωστά η Σοφία Μπεκατώρου, αγγίζουν την παράνοια, αν όχι την ανοησία. Τελευταίο δείγμα της κακής στάσης που έχουν κρατήσει μερικοί απέναντι σε αυτό το σοβαρότατο ζήτημα, είναι η απίθανη δήλωση της Λένας Αξιόγλου.

Η δικηγόρος και υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στη Λάρισα, η οποία μάλιστα δηλώνει Πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών στη Λάρισα, υποστήριξε στο tinelarissa.gr, ότι «οι γυναίκες, αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν στα δωμάτια μοναχικών ανδρών», ρίχνονταν στην ουσία την ευθύνη στη Σοφία Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστει.

Στη συνέντευξή της και σε ερώτηση για το ποια είναι η γνώμη της για την υπόθεση της Ολυμπιονίκη αλλά και το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης από άτομα με εξουσία, είπε: «Ότι, αν και “κομίζει γλαύκας εις Αθήνας”, έκανε άριστα και το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση, έστω και μετά από χρόνια. Η όλη προσωπική της αφήγηση, όπως διατυπώθηκαν οι λεπτομέρειες στα ΜΜΕ, θυμίζει πιστά το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας». 

Φτάσαμε, λοιπόν, να παρομοιάζουμε ένα παραμύθι με έναν βιασμό.

«Η Κοκκινοσκουφίτσα είχε ρητή οδηγία από τη μητέρα της “μην βγεις από το δρόμο σου” και εκείνη επειδή “δεν ήξερε τι κακό ζώο ήταν αυτός ο λύκος και δεν τον φοβήθηκε καθόλου”, βγήκε στο λιβάδι να μαζέψει άνθη και ο λύκος πήγε και παραπλανητικά φόρεσε τα ρούχα της γιαγιάς , φόρεσε τα γυαλιά της ,αφού έφαγε και τη γιαγιά. Όταν ο κυνηγός έκοψε το στομάχι του λύκου και έβγαλε ζωντανές και τη γιαγιά και την Κοκκινοσκουφίτσα, αυτή είπε όσο ζω δεν θα ξαναβγώ από το δρόμο μου. Έκτοτε δεν την ξαναπείραξε κανείς! Τα παραμύθια έχουν διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και το μήνυμα είναι αυτό που από μικρές εμείς τουλάχιστον από καππαδοκικές και μικρασιάτικες οικογένειες ξέραμε ότι “οι κυρίες, αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών στις εκδρομές, στα συνέδρια και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις κλπ».

«Εδώ θα προσέθετα ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις εκδήλωσης ερωτικού ενδιαφέροντος, αν δεν συμφωνεί το ένα μέλος, με ξεκάθαρα πολλά λόγια και όχι με μισόλογα και υπονοούμενα η μονολεκτική συμπεριφορά το λέγει και αποφεύγονται τα “τραύματα”, που μας ακολουθούν. Καλό ήταν να του πει ξεκάθαρα και με πολλές λέξεις, όταν τη φίλησε ξαφνικά στο στόμα, ότι η ίδια έχει προτεραιότητα τον πρωταθλητισμό της και όχι την ιδιωτική της ζωή και φυσικά να μην τον ακολουθήσει “ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” στο δωμάτιό του≥.

Αφού το παραμύθι τελείωσε, φτάσαμε στην πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από αυτή: Η Λένα Αξιόγλου είναι πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των γυναικών στη Λάρισα.

«Και τα λέγω αυτά ως πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στη Λάρισα, όπου βία είναι και η σεξουαλική και ψυχολογική παρενόχληση. Να θυμίσω δε ότι ο βιασμός πολύ καθυστερημένα χρονικά και εξελικτικά θεωρήθηκε από το ποινικό δίκαιο ότι συμβαίνει και στο ανδρόγυνο μέσα στο γάμο, όταν η σύζυγος πει “Όχι”. Πολλές μας έχουμε βιώσει την παρενόχληση κυρίως στον εργασιακό χώρο, αλλά εναπόκειται στη ψυχραιμία εκάστης να αντιδράσει».

«Έκανε άριστα η Ολυμπιονίκης μας και το γνωστοποίησε και έτσι λαμβάνονται μέτρα και από την πλευρά της Πολιτείας, όπως λόγου χάρη η ΝΔ ψήφισε νόμους για συμμετοχή και των αθλητών στα διοικητικά συμβούλια, όπου κρίνονται τα αθλητικά θέματα και τυχόν προνόμια των αθλητών,αλλά είναι χρήσιμο και για άλλα άτομα, ώστε να ξέρουν όχι μόνο από το παραπάνω παραμύθι, αλλά και από την ίδια τη ζωή “τι κακό ζώο είναι ο λύκος».

«Και εδώ να προσθέσω με την ευκαιρία, ας βάλει περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας η κυβέρνηση, αφού αφενός δεν έχουμε τεράστιες δόσεις τεστοστερόνης και έτσι “δεν είμαστε λύκοι” και αφετέρου η γυναικεία φύση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα αναζωογονητικά προοδευτικό, συμμετοχικό και απελευθερωτικό στυλ “ηγεσίας” σε κάθε θέση εξουσίας».

Ως πότε θα διαβάζουμε ότι οι γυναίκες ευθύνονται για τον βιασμό τους;