Η υπηρεσία streaming Disney Plus η οποία ανήκει στην εταιρεία Walt Disney, αποφάσισε να αποκλείσει την πρόσβαση σε παλαιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων που έχουν τη δική τους μεγάλη ιστορία. Πριν φτάσει σε αυτό το σημείο, είχε κάνει μία προσθήκη προειδοποιητικών μηνυμάτων διάρκειας 12 δευτερολέπτων πριν την έναρξή τους.

Λόγω ρατσιστικών στερεοτύπων, λοιπόν, οι ταινίες όπως το Peter Pan, το Lady and the Tramp, το Dumbo και το The Jungle, δεν είναι πια προσβάσιμες σε παιδικούς λογαριασμούς. Για να μπορέσει να τις παρακολουθήσει ένα παιδί, απαιτείται η έγκριση ενηλίκων.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι ακόμα και σε λογαριασμό ενός ενήλικα, τα προειδοποιητικά μηνύματα εξακολουθούν να εμφανίζονται, δείχνοντας έτσι την αλλαγή φιλοσοφίας σε λεπτά ζητήματα που δείχνει το Disney Plus.

Τι είναι αυτό που διαβάζουμε στο μήνυμα; «Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρνητικές απεικονίσεις ή και κακομεταχείριση ανθρώπων ή πολιτισμών. Αυτά τα στερεότυπα ήταν λάθος τότε και είναι λάθος τώρα. Αντί να καταργήσουμε αυτό το περιεχόμενο, θέλουμε να αναγνωρίσουμε τον επιβλαβή αντίκτυπό του, να μάθουμε από αυτόν και να πυροδοτήσουμε τη συζήτηση για να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς μαζί».