Τελικά, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, και η ΕΡΤ με μία ανακοίνωση λίγων λέξεων γνωστοποίησε ότι μπαίνει τέρμα στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

“Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”, η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς στην οποία μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί και παρακολουθούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Λόγω, ωστόσο, της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς”.

Πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο ο Πέτρος Φιλιππίδης, είχε σοβαρό λεκτικό επεισόδιο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς Χαιρέτα μου τον Πλάτανο.

https://www.youtube.com/watch?v=oaA2GA1XE-8

Δεν πρόλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης να υποβάλλει την παραίτησή του με δική του πρωτοβουλία, επικαλούμενος λόγους υγείας. Αν και πήρε εξιτήριο από το ιδιωτικό θεραπευτήριο που νοσηλευόταν (χωρίς ποτέ να βγει στην δημοσιότητα επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν), έχει ένα υποκείμενο νόσημα που τον ταλαιπωρεί. Η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους διακόπτεται η συνεργασία με τον ηθοποιό.

Απεναντίας, η υπεύθυνη του γραφείου τύπου του ηθοποιού φρόντισε να στείλει την παρακάτω λιτή ανακοίνωση. “Ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήχθη εκτάκτως στις 3/2/2021 στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, υποβλήθηκε σε απεικονιστικό και παρακλινικό έλεγχο, ιατρικώς παρακολουθούμενος  λόγω υποκείμενου νοσήματος, και βρίσκεται πλέον σε σταθερή κατάσταση. Πήρε εξιτήριο σήμερα, 6/2/2021, με φαρμακευτική αγωγή και επανεξέταση.  Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους για τα μηνύματα αγάπης που δεχόμαστε. Η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη”

https://twitter.com/hashtag/XairetaMouTonPlatano?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Δημοσιεύματα θέλουν τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη να αντικαθιστά τον ηθοποιό και μάλιστα αυτός ήταν η αρχική επιλογή για το συγκεκριμένο ρόλο.