Λουσίλ Ραντόν, η αδελφή Αντρέ καθώς από το 1944 είναι μοναχή ενός καθολικού φιλανθρωπικού τάγματος. Αυτή είναι η 117χρόνη που διαγνώστηκε θετική στον νέο κορωνοϊό στις 16 Ιανουαρίου, στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στην Τουλόν, στη νότια Γαλλία. Απομονώθηκε από τους άλλους τρόφιμους, αν και δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα.

https://t.co/smUfCMwsTo

Ερωτηθείσα εάν φοβήθηκε που νόσησε από την Covid-19, η αδελφή Αντρέ απάντησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM: «Όχι, δεν φοβήθηκα, επειδή δεν φοβόμουν να πεθάνω… Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας, όμως εύχομαι να ήμουν κάπου αλλού, μαζί με τον μεγάλο αδελφό μου, τον παππού και τη γιαγιά μου.

https://t.co/4ywAS9rcP8

Ο Ντέιβιντ Ταβέλα, εκπρόσωπος τύπου του γηροκομείου Sainte Catherine Labouré, δήλωσε ότι τα πήγαινε καλά. “Θεωρούμε ότι θεραπεύεται. Είναι πολύ ήρεμη και ανυπομονεί να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της την Πέμπτη.” Σύμφωνα με τον ίδιο, η αδελφή Αντρέ, που είναι τυφλή αλλά γεμάτη ζωή, θα γιορτάσει τα γενέθλιά της παρέα με μια μικρότερη ομάδα τροφίμων, σε σχέση με το σύνηθες, λόγω του νέου κορωνοϊού. “Στάθηκε πολύ τυχερή”, συμπλήρωσε.

https://twitter.com/hashtag/LucileRandon?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η αδελφή Αντρέ, που γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904, είναι ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης GRG (Gerontology Research Group). Ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα, που έκλεισε τα 118 στις 2 Ιανουαρίου.

Οι 20 γηραιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, σύμφωνα με την ίδια λίστα, είναι γυναίκες.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, μια 113χρονη γυναίκα στη βορειοανατολική επαρχία της Ισπανίας της Girona ανάρρωσε επίσης από την COVID-19, όπως και η Άννα Del Priore, 107χρόνη κάτοικος του Νιου Τζέρσεϋ, επίσης αναρρώσει από COVID-19 τον περασμένο Αύγουστο.

Περισσότεροι από 107 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια έχουν πεθάνει.