Μέσα από αναρτήσεις της στο Instagram, η Ζέτα Δούκα συνεχίζει τον αγώνα που ξεκίνησε, ζητώντας τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, μετά τη σωρεία καταγγελιών για κακοποιήσεις.

Αρχικά, η ηθοποιός αναδημοσίευσε στο προφίλ της δυο Instagram stories του ηθοποιού Αλέξανδρου Μπουρδούμη, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, αναφέρει:

«Ερώτηση κρίσεως: Γιατί επικοινωνήσατε, όπως ο ίδιος είπατε στη σελίδα σας στο Facebook με τη Σοφία Μπεκατώρου, όταν βγήκε στην επιφάνεια το τραγικό συμβάν της, ενώ για τις τόσες τραγικές επίσης ιστορίες και καταγγελίες που ακούγονται από γυναίκες και άνδρες στον καλλιτεχνικό χώρο δεν έχετε κάνει μια σχετική δήλωση; Με σεβασμό πάντα στο πρόσωπό σας και στο αξίωμά σας», έγραψε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και συνέχισε με άλλη ανάρτηση, αυτή τη φορά απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Εύχομαι να φανεί αντάξια και σε αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου»

Η Ζέτα Δούκα, που πριν κάποιες μέρες κατήγγειλε δημόσια τον Γιώργο Κιμούλη για ψυχική, λεκτική και σωματική βία για όσο διήρκεσε μια συνεργασία τους στα πλαίσια μιας θεατρικής παράστασης, συνέχισε με ένα story στο οποίο έκανε mention τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας τους να πάρουν θέση απέναντι σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της Τέχνης.

«Οι αποκαλύψεις της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου, αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια το καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετράμε πλέον δύο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Με όλο το σεβασμό στα αξιώματα και τα πρόσωπά σας, παρακαλούμε θερμά απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένας κράτος δικαίου όπου οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων», σημείωσε η Ζέτα Δούκα στο μήνυμά της. 

Το story της ηθοποιού κοινοποιήθηκε και από άλλους συναδέλφους της, συμπεριλαμβανομένων των Μαρία Ναυπλιώτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Δήμητρη Μοθωναίο, Μαριάννα Τουμασάτου και Γιώργο Καραμίχο.