H διακίνηση ναρκωτικών, τουλάχιστον όπως την έχουμε στο μυαλό μας, είναι μια διαδικασία που απαιτεί μυστικότητα και έξυπνες κινήσεις ώστε να μην γίνει ο διακινητής αντιληπτός από τις αστυνομικές αρχές. Αυτό έχουμε μάθει τόσα χρόνια από τις ξεχασμένες αστυνομικές ταινίες που βλέπουμε μία άνευρη μέρα της εβδομάδας στην τηλεόρασή μας, ανάμεσα στον ύπνο και στον ξύπνιο μας.

”Περίεργα” τηλεφωνήματα, κωδικοποιημένα μηνύματα, γρήγορες αντιδράσεις και χρήματα που ακουμπούν στην παλάμη του διακινητή την ώρα που χαιρετά σαν να μην συμβαίνει τίποτα τον πελάτη του. Εντάξει, ναι, ίσως είμαστε επηρεασμένοι από το Law&Order, δεν θα το κρύψουμε. Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνήθως άτομα με μια απλή εμφάνιση ώστε να μην τραβούν την προσοχή, έτσι δεν είναι; E, εδώ στην Ελλάδα κάνουμε τα πάντα για να διαφέρουμε.

via GIPHY

 

Η Δίωξη Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου είχε θέσει υπό παρακολούθηση το σπίτι ενός 27χρονου Έλληνα στην Καβάλα και όταν οι άντρες της έκαναν έφοδο, είδαν ένα 34χρονο και τρεις αλλοδαπούς να κάνουν ”μπίζνες”.

Ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών βρήκε δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 103 γραμμαρίων, ένα ”φιξάκι” ηρωίνης βάρους μισού γραμμαρίου, μια ζυγαριά ακριβείας, έναν μεταλλικό και έναν πλαστικό τρίφτη κάνναβης. Α, ναι, ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι βρέθηκαν ένα σπαθί ”Κατάνα” με λάμα μήκους 68,5 εκατοστών και ένα σπαθί με λάμα 55 εκατοστών.