Χθες, ένα 6χρονο προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε καταυλισμό στη Θήβα. Λίγες μέρες πριν, μια 26χρονη, έγκυος στον όγδοο μήνα γυναίκα, αυτοπυρπολήθηκε στο Καρά Τεπέ.

Μια Αφγανή πρόσφυγας, έγκυος στον όγδοο μήνα της κύησής της, μητέρα άλλων δυο παιδιών, αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη Κυριακή μέσα σε σκηνή που διέμενε, στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 26χρονη, αναγνωρισμένη πρόσφυγας που είχε περάσει στη Μυτιλήνη μόνη της παιδιά της, επρόκειτο να αναχωρήσει από το νησί την περασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία. Ωστόσο, τελευταία στιγμή ενημερώθηκε πως αυτό δε θα γίνει άμεσα, λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της. Το πρωί της περασμένης Κυριακής, η γυναίκα έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή που διέμεναν και αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη.

Με παρέμβαση υπαλλήλων του ΚΥΤ και άλλων αιτούντων άσυλο, η φωτιά σβήστηκε και η 26χρονη μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Την ίδια στιγμή ελέγχεται και ψυχολογικά.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα αύριο πρόκειται να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, απολογούμενη για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος.