Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας και την εξέταση τριών μαρτύρων ο Δημήτρης Λιγναδης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Ο κατηγορουμενος δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα για την αθωότητα του με αποτέλεσμα να του «δείξουν» το δρόμο για τη φυλακή.

Νωρίτερα, το μεσημέρι είχε απορριφθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε υποβάλλει μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια. O πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατέθετε στην ανακρίτρια για περισσότερες από πέντε ώρες, για τις κατηγορίες βιασμού και παιδεραστίας. Ο Λιγνάδης, που αρνήθηκε με το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του, άρχισε να απολογείται περίπου στις 2.30 το μεσημέρι. ίδιος υποστήριξε ότι είναι κατηγορίες που του αποδίδονται με τρόπο ψευδή και ανυπόστατο. Χαρακτηρίζει μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς και τους δύο που είναι θύματα και έχουν προβεί στις καταγγελίες.

Ισχυρίζεται ότι και το 2010 και το 2015 δεν ήταν ούτε στο χρόνο ούτε στον τόπο που τα θύματα περιγράφουν ότι έγιναν οι βιασμοί. Ένα στην Επίδαυρο και ένα στην Αθήνα. Και στις δύο περιπτώσεις προβάλλει άλλοθι και επικαλείται μαρτυρίες για να επιβεβαιώσει το άλλοθι του. Την μία λέει ότι ήταν στην Ιθάκη και προτείνει συγκεκριμένους μάρτυρες και την άλλη ότι δεν βρέθηκε ποτέ στην Επίδαυρο.

Τι υποστήριξε στο υπόμνημα που κατέθεσε

Νωρίτερα είδε το φως της δημοσιότητας το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, που έχει συλληφθεί με βιασμό κατά συρροή απαντά σε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται και δηλώνει αθώος για όλα. Παράλληλα, ζητά να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους και να απαλλαγεί με βούλευμα. 

Με πληροφορίες από το Newpost