Η Ελλάδα στο «κόκκινο», εκτός από μερικές περιοχές που παραμένουν στο «πορτοκαλί». Υπάρχουν βέβαια και κάποιες άλλες που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο». Γενικά, μας αρέσουν τα χρώματα και θα το αποδείξουμε από αύριο, Πέμπτη, στις 6:00 το πρωί μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Για τις «κόκκινες» περιοχές ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Για Αθήνα-Θεσσαλονίκη ισχύει το ίδιο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά τα Σαββατοκύριακα, έχουμε μία μεγάλη -όπως το πάρει κανείς- αλλαγή. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα και όχι από τις 6 που ήταν μέχρι πρόσφατα.

via GIPHY

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Τώρα, όσον αφορά τους κωδικούς μετακίνησης. Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αττική όπως αρχικά πιστεύαμε, η μετακίνηση με κωδικό 6 θα γίνεται χωρίς αυτοκίνητο, δηλαδή μόνο με τα ποδαράκια μας ή το ποδήλατο. Ακόμα, αυστηροποιείται η μετακίνηση με τους κωδικούς 2 για ψώνια αλλά και το 3 που αφορά τις τράπεζες που θα πρέπει να γίνεται είτε εντός του δήμου κατοικίας είτε σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων. Τέλος, τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις για το νούμερο 4.

Υπομονή, «το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.